Ce poți trata cu argilă

Ultima actualizare:

Cunoscută în popor ca „pământul care vindecă“, argila are puternice puteri tămădutoare datorită oligoelementelor din compoziție.

Se spune că soldații din Primul Război Mondial, care au consumat argilă, au fost feriți de dizenteria care bântuia acele vremuri. De asemenea, multe boli grave erau tratate în trecut cu plasturi cu argilă.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale argilei este cea antibacteriană, motiv pentru care tratează cu succes bolile pulmonare, parazitare, plăgile purulente dar și multe alte afecțiuni.

Durerile în gât

Dacă ai răcit și suferi de dureri în gât, tratamentul cu argilă îți poate fi de folos. Dizolvă o jumătate de linguriță de argilă într-un pahar cu apă. Clătește-ți gâtul cu soluția obținută, apoi pune un prosop cald pe gât. Tratamentul se aplică de 2 ori pe zi, până la dispariția durerilor.

Alergiile

Terapia cu argilă este eficientă și în tratarea alergiilor. Pentru început, se administrează câte 1 linguriță de argilă dizolvată într-un pahar cu apă, de 2 ori pe zi. În fiecare săptămână se mărește doza de argilă cu câte 1 linguriță. Tratamentul durează 2 luni, cu 1 lună pauză, după care se poate relua.

Află ce mai poți trata cu argilă AICI

image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net