Ce poți trata cu ceapă

Ultima actualizare:

    Cei care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer.www.clicksanatate.ro
Cei care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer.www.clicksanatate.ro

Cunoscută ca fiind ingredientul cel mai folosit în bucătărie, ceapa este una dintre cele mai sănătoase legume, având nu doar virtuți culinare, ci și terapeutice.

Ceapa este bogată în vitaminele B6, C, E și în minerale cum sunt siliciul, potasiul, seleniul, iodul, fosforul, sulful, calciul, fierul și sodiul. Un compus valoros din ceapă este quercitina, care s-a dovedit că ar putea să inhibe apariția anumitor boli.

Combate simtomele răcelii

Ceapa conține peste 20 de substanțe antivirale și antibacteriene și este de preferat să o consumi proaspătă pentru a profita din plin de calitățile ei. Efectul benefic în susținerea imunității este dat de seleniu. În perioadele de răceli sau gripe, îți poți prepara câteva remedii pe bază de ceapă.  

Pentru tuse - amestecă 5 ml de suc de ceapă cu 10 ml de miere pură și ia acest remediu măcar de două ori pe zi. Vei scăpa de tuse și îți vei calma gâtul iritat. Încearcă și următorul remediu care te pune pe picioare dacă ai viroze. Tai 1 ceapă de dimensiune medie în 4 bucăți. Le pui într-un recipient, apoi torni 1 litru de apă fierbinte peste ele. Lași recipientul acoperit aproximativ 20 de minute, le presezi și după ce s-a răcit, adaugi 2 lingurițe de miere. Pentru a avea efecte pozitive în lupta împotriva răcelii, trebuie să consumi infuzia de mai multe ori în timpul zilei. Aceasta te va face să te simți mult mai bine din prima zi.

Scade riscul de apariţie a cancerului

Studiile au arătat că oamenii care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer, comparativ cu alţi oameni care evită această legumă. Acțiunea benefică este conferită de quercitină, compus cu valoare antioxidantă.

Află pe Clicksanatate.ro pentru ce alte afecțiuni sunt indicate leacurile cu ceapă!

Cât de sănătos este ceaiul de troscot

Cum să te menții suplu toată viața

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net