Ce simptome are intoxicația cu salmonella și cum o eviți
Odată cu venirea temperaturilor ridicate, crește și riscul contaminării alimentelor cu salmonella, iar din acest motiv trebuie respectate câteva reguli alimentare esențiale. Află ce simptome are intoxicația cu salmonella și cum o eviți.
Salmonella este o bacteria care se dezvoltă pe alimente atunci când acestea nu sunt păstrate în condiții optime. Provoacă gastroenterită, intoxicație alimentară și alte neplăceri digestive. Anual, mai bine de un million de persoane suferă de intoxicație cu salmonella.
Cum previi intoxicația
· Spală-te pe mâini de fiecare dată înainte să mănânci sau să gătești. Spălarea mâinilor cu apă și săpun este cel mai bun mijloc de a preveni infecția. De asemenea, spală-te pe mâini și după ce te-ai jucat cu animalele domestice sau după ce ai fost la toaletă.
· Evită să bei lapte crud sau care nu a fost fiert suficient.
· Nu mânca dulciuri sau alte alimente la care s-au folost ouă crude. Spumele de fructe, maioneza sau tiramisu sunt doar câteva dintre alimentele în care se folosesc ouă crude.