Cea mai sănătoasă metodă de a găti

#Best buys
Ultima actualizare:
o708ikqOe yITeQQXk3IpHPH1z4NYjZ3NygGVDhj1WxJpVynlf0XFOWhVfj7H9suK6lx779GCuJY WyrYRt0jgFUlc ZvGgL6n0Tn0EFPt BumXqZj4tzKAGALkDNrPfhIe  Nht

Multe bucătării ale restaurantelor, mai ales cele în care bucătarii sunt atenți și la sfaturile medicilor nutriționiști, au început să pună accent foarte mult și pe mâncare gătită sănătos. Iar cea mai sănătoasă metodă de a găti este tehnica la abur. Rezultatele sunt spectaculoase, mâncarea gătită la abur nu doar că este sănătoasă, dar e și gustoasă, are savoare și o textură deosebită.

Potrivit bucătarilor, atunci când gătești la abur, datorită faptului că temperatura rămâne constantă, alimentele se prepară uniform și se păstrează mulți nutrienți importanți și vitamine. De asemenea, dacă vorbim, de exemplu, de carne, aburul îndepărtează grăsimea. Mai mult, cu ajutorul aburului se pot face infuzii de condimente sau uleiuri care la final vor provoca o bucurie pentru papilele gustative.   

Un avantaj important este că poți găti la abur o sumedenie de preparate, de la legume și carne până la paste sau chiar sosuri. Potrivit unor studii, aproximativ 70% din cantitate de Vitamina C din legume se pierde atunci când sunt gătite prin fierbere. În comparație, gătitul la abur păstrează în jur de 60% în legume. 

Câteva sfaturi pentru a găti corect la abur 

Dacă vreți să gătiți corect la abur trebuie să fiți atenți și la câteva detalii. De exemplu, carnea congelată ar fi mai bine să o dezghețați și chiar să ajungă la temperatura camerei înainte să o puneți la gătit. Practic, astfel o scoateți, după ceas, exact cum scrie la rețetă. Tot în ceea ce privește carnea, ar fi bine să puneți bucăți tăiate cam la aceeași dimensiuni și grosimi, ca să se facă toate în același timp. 

Pentru a scăpa de grijile gătitului la abur, puteți alege un aparat care e dotat cu cronometru și setări pentru diverse felul de mâncare.  

Morphy Richards Intellisteam este un aparat de gătit cu aburi care are departamente separate pentru fiecare tip de mâncare. Mai exact, aburii nu se întrepătrund și nu trebuie să vă faceți griji dacă o parte din alimente sunt mai suculente și lasă mai multă zeamă pentru că le gătiți în compartimente separate. 

Aparatul de gătit cu aburi 

Morphy Richards Intellisteam te face să uiți de stresul preparării mesei pentru că gestionează în locul tău procesul de gătit. Include 8 moduri de gătit pentru diferite tipuri de alimente. 

De exemplu, funcția de păstrare la cald vă menține mâncare la temperatura potrivită până la servire. De asemenea, design-ul și caracteristicile inteligente previn amestecul de arome în timpul gătitului dacă nu vrei asta, iar toate compartimentele sunt accesibil. E un aspect foarte important pentru că, aparatele tradiționale de gătit cu abur sunt pe niveluri.    

Funcțiile multiple și cele 3 compartimente de gătit îți vor permite să gătești proteine, carbohidrați și legume în diferite combinații, precum și multe altele, inclusiv sosuri și deserturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net