Ceaiul de cozi de cireşe, bun pentru rinichi şi stomac

Dacă vă ştiţi predispus la infecţii urinare şi litiază renală, sigur aţi păstrat, de vara trecută, cozile cireşelor. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi flavonoide, acestea au puternice efecte diuretice, dar sunt şi depurative, antifebrile şi antiinflamatoare renale. Antioxidanţii din ceaiul de cozi de cireşe creşte rezistenţa organismului.

Rinichi. Durerile pregnante în zona lombară pe o singură parte, o senzaţie extrem de puternică de a urina, stările de agitaţie sunt câteva dintre simptomele litiazei renale. Pentru a scăpa de dureri, e indicat să consumaţi multe lichide (minimum 2-3 litri pe zi), iar ceaiurile vă pot fi de ajutor. Cele mai bune sunt cele de cozi de cireşe, de mătase de porumb, de pir, dar şi sucurile de legume şi de fructe. În cazul litiazei renale şi a retenţiei de apă preparaţi un decoct din 50 de cozi de cireşe fierte în 500 ml de apă. După 15 minute de clocot, strecuraţi şi beţi când s-a mai răcit, pe parcursul întregii zile.Inimă. Faceţi o cură de 30 de zile cu ceai de cozi de cireşe şi veţi putea preveni ischemia miocardică şi insuficienţa cardiacă.Stomac. Ceaiul din cozi de cireşe poate regla unele afecţiuni digestive. În diaree, fitoterapeuţii recomandă un ceai preparat dintr-o lingură de cozi de cireşe fierte timp de 5 minute în 200 ml de apă. Efectele ar trebui să apară după câteva ore de la administrare. În cazul durerilor de stomac se recomandă un ceai din 1-2 linguri de cozi de cireşe fierte în 250 ml de apă, timp de 15 minute şi din care bei 1 cană pe zi.

Reumatism şi gută. Dacă suferi de reumatism ori de gută, tratamentul medicamentos poate fi completat cu băi locale cu decoct de cozi de cireşe. Un pumn de cozi de cireşe se fierbe într-un litru de apă clocotită. După ce amestecul se ia de pe foc, se lasă la infuzat circa zece minute. Decoctul se adaugă în apa de baie pentru mâini şi pentru picioare.Alergii. Cozile de cireşe sunt un bun adjuvant în cazul alergiilor, fie că este vorba de urticarii, catar respirator sau alte simptome cauzate de alergeni. Tratamentul cu ceai de codiţe de cireşe poate îmbunătăţi şi chiar elimina aceste simptome neplăcute. Experţii recomandă acest ceai şi pentru persoanele cu astm alergic. 

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub theo rose png
cub smiley png
cub mircea bravo png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg