Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului
Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile și dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în buchețele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.
Consumată sub formă de dulceață, ceai, sirop sau de salată, păpădia aduce o mulțime de beneficii sănătății. Bogată în vitaminele A, B, C și D, precum și în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, fiecare parte a păpădiei este comestibilă, începând de la rădăcină și până la floare.
Elimină pietrele la rinichi
Ceaiul de păpădie elimină pietrele la rinichi. De asemenea, planta îmbunătăţește tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de plante uscate, la un litru de apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Păpădia previne anemia şi scade nivelul colesterolului rău. Mai mult, acționează și în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Ca să beneficiezi de calitățile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Se prepară din 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.Află pe Clicksanatate.ro ce poți trata cu seva de păpădie!