Ceaşca de sănătate: Top 9 plante care domolesc pofta de mâncare
În lupta cu kilogramele care ne strică buna dispoziţie şi ne afectează sănătatea, totdeauna plantele şi-au dovedit eficienţa în procesul de slăbire.
Dacă aţi încercat o serie de cure fără să fiţi mulţumite de efectele obţinute, testaţi băuturile preparate din plantele grupate în topul celor mai eficiente remedii care domolesc pofta de mâncare. Deoarece fiecare organism este un unicat, în urma curei cu plante, fiecare persoană slăbeşte un număr de kilograme. Nutriţioniştii europeni recomandă câteva remedii cu plante la îndemâna celor care vor să inhibe pofta de mâncare.
1. Cătina este o plantă minune, foarte bogată în substanţe nutritive. Ea conţine de două ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de zece ori mai multă în comparaţie cu citricele, fapt ce ajută la creşterea imunităţii. Puţine persoane ştiu însă că, planta care tratează o varietate de afecţiuni, are remarcabile proprietăţi antiinflamatorii şi inhibă pofta de mâncare, fiind recomandată în dietele de slăbit.
2. Îndeosebi după o masă copioasă, în loc să beţi un păhărel de alcool, beţi ceai de mentă; licoarea aromată de mentă este mai sănătoasă şi mult mai săracă în calorii, decât lichiorul sau orice tărie. În cazul persoanelor supraponderale, Ceaiul de mentă reduce considerabil pofta de mâncare, favorizând slăbirea. Infuzia se bea cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală.
3. Seminţele de in sunt o sursă foarte bună de hidratare a organismului. În acelaşi timp, acest leac care domoleşte pofta de mâncare, conţine de două ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât peştele, fiind bogat şi în fibre. Acizii graşi şi fibrele ţin sub control senzaţia de foamete. Seminţele pot fi adăugate în ceaiul preferat, în supe şi în ciorbe.
4. Ceaiul verde combate dorinţa de a consuma dulciuri sau alimente sărate; totodată, catehidele din frunzele plantei împiedică dezvoltarea celulelor grase din ţesuturi, reducând astfel mulţimea depozitelor de grăsime. De asemenea, această infuzie preferată de iubitorii de ceaiuri din întreaga lume, reglează nivelul zahărului din sânge, reducând senzaţia de foame.
5. Agar-agar este în topul plantelor care inhibă pofta de mâncare. Puneţi un vârf de cuţit de pudră de Agar-agar într-o cană cu ceai. Extractul obţinut conţine 80% fibre, care-şi măresc volumul în stomac, potoleşte pofta de mâncare şi reglează tranzitul intestinal.
6. Ovăzul, bogat în carbohidraţi, trebuie consumat la micul dejun, pentru că menţine saţietatea şi după câteva ore de la prima masă a zilei. Mai mult, fibrele din compoziţia plantei stimulează tranzitul intestinal, grăbind eliminarea toxinelor.
7. Seminţele de Goji sunt apreciate de cercetători pentru proprietăţile lor terapeutice extraordinare, iar nutriţioniştii experţi în dietele de detoxifiere le recomandă pentru beneficiile aduse sănătăţii : conţin vitamina C, betacaroten şi polizaharide, un depozit de nutrienţi benefic pentru sistemul imunitar. În plus, seminţele acestui fruct, care creşte speranţa de viaţă, contribuie cu succes la detoxifierea rinichilor şi ficatului. Şi asta nu este tot: ele sunt renumite şi pentru că reglează glicemia, asigurând astfel un control eficient asupra senzaţiei de foame. Pudra acestor seminţe se poate adăuga în sucuri de legume, în ceaiuri şi în suc de lămâie.
8. Ghimbirul nu este doar un condiment, foarte apreciat în bucătăria asiatică, ci şi o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate. Terapia cu ghimbir combate migrena, durerile reumatice, răul de mişcare, greaţa, previne formarea cheagurilor şi reduce senzaţia de foame, iar lista beneficiilor nu se opreşte aici. În China, încă din Antichitate, ghimbirul era indicat în curele de slăbire, deoarece are proprietatea de a arde rapid caloriile.
9. Sucul de varză este un remediu dovedit în curele de slăbire. Licoarea este un cocteil de vitamine, de minerale şi de antioxidanţi care arde grăsimile, accelerează metabolismul, elimină toxinele şi protejează celulele de efectul radicalilor liberi. Cura cu sucul de varză, obţinut prin stoarcerea frunzelor în storcătorul de legume, trebuie continuată doar două săptămâni, timp în care se consumă câte trei căni de suc pe zi. Chiar de la începutul curei, apare senzaţia de saţietate şi persoana care urmează cura mănâncă mai puţin.
Pentru că sucul de varză nu este prea gustos, nutriţioniştii recomandă să fie amestecat cu suc de portocale, de mere sau de morcovi. În acest fel, cocteiul obţinut este şi mai hrănitor, datorită nutrienţilor conţinuţi de extractele fructelor adăugate în sucul de varză.