Cei mai mari inamici ai creierului

16 martie 2015
image
Nicotina, alcoolul și poluarea se numără printre factori care afectează sănătatea creieruluiclicksanatate.ro

Creierul este unul dintre organele care ├«i fascineaz─â pe cercet─âtorii din ├«ntreaga lume, modul ├«n care acesta func╚Ťioneaz─â fiind ├«n continuare un mister. Ceea ce se ╚Ötie cu siguran╚Ť─â este c─â anumite activit─â╚Ťi zilnice sunt nocive pentru creier, deoarece ├«l ├«mb─âtr├ónesc ╚Öi ├«mboln─âvesc prematur.

Chiar ╚Öi cel mai mic gest pe care-l facem este coordonat de creier, acesta fiind cea mai complex─â structur─â din corpul uman. Este format din nu mai pu╚Ťin de 100 de miliarde de neuroni, ce formeaz─â ├«n jur de 1.000 de leg─âturi, care, la r├óndul lor, pot transmite impulsuri electrice ╚Öi cu o vitez─â de 400 de km pe or─â. Func╚Ťionarea deficitar─â a creierului duce la destabilizarea ├«ntregului organism.

Alcoolul afecteaz─â memoria

Este contraindicat s─â consumi des alcool, pentru c─â acesta favorizeaz─â deshidratarea. ├Än lipsa apei, celulele organismului, inclusiv cele din creier, se regenereaz─â mai greu, ceea ce afecteaz─â memoria. ├Än acela╚Öi timp, alcoolul distruge acizii gra╚Öi, o component─â esen╚Ťial─â ├«n structura creierului. Alcoolul ├«n exces poate afecta unele func╚Ťii ale creierului, cum sunt vorbirea, memoria ╚Öi coordonarea.

Descoper─â pe clicksanatate.ro ce al╚Ťi factori ├«╚Ťi afecteaz─â s─ân─âtatea creierului

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
razvan si irina fodor
cornel palade ada png
cub maria tonciu mama png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg