Cele mai bune leacuri antisughiţ

image
Foto: 123rf

Se manifest─â ├«n urma irita┼úiei diafragmei, mu┼čchi care separ─â toracele de abdomen, cu rol ├«n respira┼úie. Trece de cele mai multe ori de la sine, ├«ns─â pot exista ┼či situa┼úii ├«n care este nevoie de tratament medicamentos. ÔÇ×Click! pentru femeiÔÇť ├«┼úi spune ce trebuie s─â ┼čtii despre sughi┼ú.

├Än cele mai multe cazuri, acest spasm dureaz─â c├óteva minute ┼či este cunoscut sub denumirea de sughi┼ú tranzitoriu. Apare mai frecvent la b─ârba┼úi, la bebelu┼či ┼či la copii. Principalele cauze sunt: ingerarea rapid─â a alimentelor, corelat─â cu inhalarea unei cantit─â┼úi mari de aer, consumul de lichide fierbin┼úi, schimbarea brusc─â a temperaturii din camer─â, consumul unor cantit─â┼úi mari de alcool ┼či de b─âuturi acidulate, stresul puternic, st─ârile de anxietate, fumatul, gazele stomacale, care exercit─â presiune asupra diafragmei.

Când să mergi la medic

Criza de sughiţ cu o durată mai mare de două zile (sughiţul persistent), însoţită de simptome precum febra, vărsături, crampe abdominale, poate semnala o afecţiune. În aceste situaţii, e recomandat să mergi la un consult medical, iar specialistul îţi va recomanda un tratament medicamentos.

Investigaţii recomandate 

├Än cazul ├«n care medicul are suspiciunea c─â sughi┼úul este simptomul unei afec┼úiuni, poate s─â ├«┼úi sugereze anumite investiga┼úii medicale pentru depistarea acestora. Acestea pot fi analizele de s├ónge, endoscopia, radiografia toracic─â ┼či tomografia.┬á

Metode pentru a opri sughiţul

bea apă cu înghiţituri mici; 

consumă suc de lămâie sau mănâncă fructul cu zahăr sau miere; 

f─â gargara cu ap─â rece;

ia un cub de ghea┼ú─â ┼či ┼úine-l ├«n gur─â, p├ón─â c├ónd se tope┼čte;

inspir─â ad├ónc ┼či tine-┼úi respira┼úia pentru zece secunde, apoi expir─â, p├ón─â c├ónd gole┼čti tot aerul din pl─âm├óni;

ia o linguriţă cu zahăr, pe care îl înghiţi.

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg