Cele mai bune leacuri pentru tuse

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nimic nu este mai sâcâitor decât o criză de tuse care pare că nu se mai termină. Poţi apela la medicamentele din natură, cu proprietăţi calmante, ca să scapi de neplăcutul simptom al răcelilor de sezon. „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.

Ceai de cimbrişor

Tusea sâcâitoare cauzată de laringite, pneumonii, dar şi de guturai trece mai repede dacă te foloseşti de proprietăţile curative ale ceaiului de cimbrişor. Are o puternică acţiune expectorantă. Peste o lingură de plantă tocată mărunt torni o cană de apă fierbinte. Îndulceşti cu o linguriţă de miere. Remediul se administrează de trei ori pe zi.

Ceai de ceapă

Banalul ceai de ceapă este unul dintre leacurile cele mai eficiente de pe vremea bunicii împotriva tusei. Are proprietăţi antiseptice şi ajută la desfundarea nărilor. Iei două cepe de mărime medie, le tai în două, apoi le fierbi, 10 minute, în jumătate de litru de apă. După ce ai luat ceaiul de pe foc, îl poţi îndulci cu o linguriţă sau două de miere, după gust. Bei remediul de trei-patru ori pe zi, până scapi de tuse.

Suc de ridiche neagră

Ridichea neagră are proprietăţi antitusive şi, în acelaşi timp, stimulează şi imunitatea. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de vitaminele B şi C , dar şi de potasiu, calciu şi magneziu, minerale ce redau vitalitea organismului slăbit din cauza răcelilor şi a gripei. Cel mai indicat este sucul pe care-l obţii foarte uşor. Scobeşti o ridiche neagră de mărime potrivită şi umpli golul rămas cu două linguriţe de zahăr. Laşi o zi la întuneric, într-un loc rece, pentru a se forma sucul. Iei trei-patru linguriţe pe zi, până la vindecare.

Sirop de pătlagină

Pătlagina este un alt remediu de ajutor în tratarea tusei şi a afecţiunilor respiratorii, căci are proprietăţi antitusive şi calmante. Leacul se administrează de trei ori pe zi, câte o lingură, cu jumătate de oră înainte de masă. Îl poţi cumpăra de la magazinele cu produse naturiste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net