Chiropractica tratează durerile de spate în sarcină

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cele 9 luni de sarcină sunt cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei femei. Dar parcă ar fi şi mai frumoasă dacă nu te-ai confrunta cu greţuri, dureri de spate, kilograme în plus, picioare umflate şi alte modificări fiziologice. Câteva dintre ele se pot trata prin chiropractică.

Chiropractica este o metodă alternativă de tratament ce poate ameliora durerea resimţită de femeia însărcinată la nivel lombar, migrenele, greţurile şi starea de indispoziţie care se poate instala în cursul dimineţii, explică dr. Lou Jacobs, primul chiropractor din SUA atestat în România. Spre deosebire de alte abordări terapeutice, chiropractica e complet neinvazivă şi indicată în special gravidelor, dat fiind faptul că, în această perioadă, opţiunile lor de tratament medicamentos sunt relativ limitate.Deşi preferată şi recunoscută la nivel internaţional datorită efectelor pozitive pe care pacienţii le resimt încă de la primele sesiuni, chiropractica este puţin cunoscută în România. Spre exemplu, în cazul femeilor însărcinate, chiropractorul identifică dezechilibrele de la nivelul pelvisului, sau al zonei lombare, care pot genera o senzaţie de discomfort şi, prin manevrări succesive, restabileşte corespunzător conexiunile centrilor nervoşi.Pentru a preveni şi trata mai uşor durerile de spate, medicul recomandă un stil de viaţă sănătos.

Mai exact, o dietă echilibrată, fără excese, bogată în alimente care să asigure toţi nutrienţii de care organismul mamei şi al viitorului bebeluş au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. De asemenea, pentru o bună circulaţie a sângelui şi protecţia articulaţiilor este importantă mişcarea moderată, dar constantă. „Sportul ajută mult la ameliorarea durerilor lombare provocate de greutatea pe care viitoarea mămică trebuie să o susţină, dincolo de aceea a propriului corp”, mai spune dr. Lou Jacobs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
stanca costesti
image
image
image
image
image
image
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
cetatea enisala 2 0 jpg jpeg
Pâine cu avocadă, spanac și ou FOTO Shutterstock
imperiul roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net