«Ciocolata tonică», bună pentru creier

Acest remediu exotic îşi datorează eficacitatea proprietăţii mierii de albine de a se combina cu substanţele active din plante şi de a le potenţa astfel efectele medicinale. Mierea transportă mai rapid aceste substanţe active în ţesuturi şi penetrează mai bine decât orice alt aliment bariera de protecţie a sistemului nervos.

Ingrediente: 30 g seminţe de susan măcinate, 3 linguri de cacao, 5 g lemn dulce (rădăcină), 5 g fenicul (seminţe), 5 g angelică (rădăcină), 5 g busuioc, 5 g mentă, o linguriţă de bitter suedez, două linguri de unt sau de unt clarificat (unt fiert timp de 20 de minute la foc mic), 200 g miere.

Preparare: plantele se macină fin, se amestecă împreună cu mierea şi untul, până se formează o pastă. Aceasta se întinde într-o tavă şi se lasă două-trei zile, până când se întăreşte suficient de mult cât să poată fi tăiată în pătrăţele de 2 cm. Puteţi înlocui seminţele de susan cu nucă măcinată, migdale sau alune. Se consumă 1-5 pătrăţele pe zi, la o oră după masă. 

„Ciocolata tonică" stimulează capacitatea de învăţare şi reprezintă un excelent tonic cerebral. E recomandată elevilor şi studenţilor, pentru că măreşte rezistenţa la stres.

Cura cu drojdie de bereCura cu drojdie de bere durează două săptămâni. Conţine vitamine din grupa B, care sunt necesare pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Se amestecă două liguriţe de drojdie cu o linguriţă de miere şi se ia pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masa principală.Alimente-medicamentAlimentaţia e importantă pentru sănătatea sistemului nervos. Aveţi grijă să nu vă lipsească de pe masă uleiurile presate la rece din floarea-soa­relui, măsline sau susan, cerealele, nucile, migdalele, alunele. Este indicat să le adăugaţi la salate.

Dieta cu fructe uscate Se folosesc două curmale, două migdale crude, o smochină şi cinci stafide negre. Fructele se lasă la în apă peste noapte şi se consumă la micul dejun împreună cu lichidul dulce-aromat pe care îl lasă. Aceste fructe sunt alese special pentru calităţile lor de vindecare şi hrănire a sistemului nervos şi endocrin.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
cub claudia pavel cream png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg