Ciupercile , cel mai bun înlocuitor pentru carne
Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi afine. Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului.
Sunt bogate în proteine. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului.
Surse de fibre, vitamine şi minerale. Ciupercile sunt, într-adevăr, alimente-minune. Asta pentru că nu conţin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamina B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi fosfor.
De ajutor în diete. Ciupercile au foarte puţine calorii. La fel, sunt sărace în lipide. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Numărul redus de calorii le transformă într-un aliment de bază pentru majoritatea curelor de slăbire.
Previn cancerul de sân. Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercetătorii. Astfel, femeile care aleg să mănânce frecvent ciuperci reduc riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci e asociat cu cel de ceai verde.