Concluziile sprecialiștilor despre factorii care declanșează migrenele

Ultima actualizare:

    Cercetătorii recomandă să fie studiați factorii individuali de migrenăSursa foto: sanatatea bzi.ro
Cercetătorii recomandă să fie studiați factorii individuali de migrenăSursa foto: sanatatea bzi.ro

În lumea întreagă, migrenele, acele dureri severe de cap, uneori însoțite și de greață, și chiar de vărsături, împiedică activitatea normală a persoanei afectate de această situație neplăcută.

Deoarece cercetările pe această temă precizează că durata unei migrene poate să varieze între patru și 72 de ore, iar disconfortul poate să recidiveze în mod neașteptat, tot mai mulți specialiști sunt preocupați de cauzele care declanșează cumplita afecțiune cronică.

Un studiu recent, benefic pentru bolnavii de migrene

Dornici să vină în ajutorul bolnavilor cu migrene, cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona și ai Universității Medicale din Viena au alcătuit un jurnal în care au fost menționate dieta, obiceiurile alimentare și frecvența migrenelor. La acest studiu au participat mai bine de 320 de pacienți, iar după 90 de zile, specialiștii au identificat 87 la sută dintre factorii declanșatori ai acestei afecțiuni cronice. Cercetătorii  au ajuns la concluzia că un număr nesemnficativ de subiecți, care se confruntau cu migrenele, erau afectați de același set de factori. De aceea, specialiștii prestigioaselor foruri universitare susțin că studierea propriului caz de migrenă aduce mai multe beneficii bolnavului, în comparație cu evitarea cauzelor care declanșează migrena la alte persoane.       

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net