Cum gestionezi astmul

simeon stalpnicul png

Astmul este o boal─â caracterizat─â prin inflama┼úia c─âilor respiratorii. Se manifest─â prin tuse, respira┼úie ┼čuier─âtoare, senza┼úie de ap─âsare la nivelul pieptului. Afl─â detalii despre aceast─â afec┼úiune din revista ÔÇ×Click! pentru femeiÔÇť!

  • Tuse ┼či respira┼úie ├«ngreunat─â. O criz─â de astm ├«ncepe adesea cu tuse, urmat─â de dificult─â┼úi de respira┼úie, care provoac─â un ┼čuierat audibil. Este acompaniat─â adesea de expectora┼úie. ├Än timpul crizei, bronhiile ÔÇô ramifica┼úiile traheei, prin care aerul ajunge ├«n pl─âm├óni -  sunt inflamate: pe pere┼úii lor interiori se acumuleaz─â un mucus gros, care ├«ngreuneaz─â circula┼úia aerului. La exterior, mu┼čchii netezi din pere┼úii bronhiilor ┼či bronhiolelor se contract─â, ceea ce duce la diminuarea diametrului lor interior (bronhospasm). Crizele pot fi calmate eficient cu ajutorul medicamentelor. Totu┼či, sunt poten┼úial periculoase la persoanele ├«n v├órst─â sau la cele cu diverse afec┼úiuni respiratorii. 
  • Factori care declan┼čeaz─â criza. Astmul este asociat, ├«n 80% din cazuri, cu alergiile respiratorii, dar nu este ├«ntotdeauna de origine alergic─â. La persoanele astmatice, se ├«nregistreaz─â o sensibilitate crescut─â a bronhiilor la una sau mai multe substan┼úe. Factorii urm─âtori pot declan┼ča o criz─â sau pot agrava problemele de respira┼úie, f─âr─â a reprezenta totu┼či cauza bolii: alergeni aerieni (praf, polen, p─âr de animale, acarieni), poluan┼úi din aer (fum, gaz de e┼čapament, poluare atmosferic─â), fum de ┼úigar─â, alimente cu poten┼úial alergen, aditivi alimentari (sulfi┼úii), anumite medicamente.
  • Medicamentele scad inflama┼úia. Astmul cronic necesit─â un tratament regulat, chiar ┼či ├«ntre crize. Medicamentele nu vindec─â boala, dar faciliteaz─â respira┼úia prin cre┼čterea diametrului bronhiilor ┼či prin sc─âderea inflama┼úiei. Majoritatea lor se administreaz─â prin inhalare, ceea ce le permite s─â ac┼úioneze rapid, cu efecte secundare reduse. Totu┼či, ├«n ciuda eficacit─â┼úii tratamentelor, 6 din 10 astmatici nu reu┼česc s─â-┼či controleze simptomele. 
borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
gianina corondan tb1000 jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
giulia anghelescu2 png
andra maruta copii png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg