Cum îţi afectează munca sedentară sănătatea

Ultima actualizare:

Munca la birou este mai confortabilă şi mulţi o preferă, însă ea atrage după sine sedentarismul, ceea ce înseamnă că organismul nostru are de suferit. Nu numai spatele, ci şi ochii, circulaţia sângelui şi chiar psihicul pot fi afectate. Iată care sunt aceste riscuri cauzate de munca sedentară şi cum pot fi ele prevenite!

Durerile de spate

Cele mai frecvente dureri de spate, cauzate de statul excesiv pe scaun, la birou, se pot localiza în zona cervicală şi cea lombară. Poziţia greşită a spatelui, reglarea incorectă a înălţimii scaunului, sau pur şi simplu inactivitatea prelungită sunt factori ce contribuie la dureri acute de spate. Poţi purta o orteză pentru coloana vertebrală, ceea ce reduce durerile de spate cauzate de poziţia incorectă, stimulează activitatea musculară şi menţine spatele drept. Se mulează foarte bine pe corp şi poate fi purtată şi pe sub haine. 

Ochii obosiţi şi durerile de cap

Pentru că privim foarte mult obiecte aflate la o distanţă mică de noi, se suprasolicită cele 3 grupe de muşchi oculari şi ne face să clipim mai rar. Astfel, suprafaţa ochiului devine mai uscată şi ochii tind să se înroşească. De aici poţi ajunge foarte uşor să simţi dureri acute de cap. Aşa că încearcă să faci pauze de 5-10 minute la intervale apropiate de timp, pentru a-ţi odihni ochii. De asemenea, este important să ai în încăperea în care lucrezi lumină naturală. 

Stresul

Când stai blocat pe acelaşi scaun şi în aceeaşi poziţie de mai bine de 8 ore, se produce o bulă de stres. Iar dacă ai o sănătate precară, cauzată de acumularea unor supărări, te poţi îmbolnăvi mai rău. De aceea, încearcă să priveşti totul cu o atitudine pozitivă şi să găseşti întotdeauna jumătatea plină a paharului. Oricât de mult stres ai crede că este la birou, respectă programul de masă, fă pauze şi ridică-te de pe scaun. Pentru că atât starea organismului, cât şi jobul sunt la fel de importante pentru noi, este bine să ştim cum putem să le împăcăm pe amândouă, astfel încât să ne bucurăm de o viaţă sănătoasă, chiar şi atunci când suntem la birou, scrie alegesanatos.ro. 

image
image
image
image
image
image
ceausescu Rockeffeler1 jpg
FotoJet (1) jpg
Laptop - frauda online FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Screenshot 2023 12 11 133610 png
bani pusculita jpeg
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg