Cura cu lămâi, recomandată pentru rinichi

image
Foto: 123rf

Aveţi nisip în căile urinare sau calculi renali? Puteţi încerca metoda ayurveda. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, vă recomandă lămâia ca un aliment-medicament.

  • Cum te pregăteşti. Timp de 3 săptămâni, beţi 2-3 pahare de limonadă pe zi şi folosiţi miere în loc de zahăr. Sucul de lămâie este diuretic şi are efectul de solubilizare a calculilor renali.
  • În ultima zi a curei, preparaţi o băutură din 10 lămâi, ulei esenţial de busuioc şi sare amară.
  • Prepararea remediului. Cele 10 lămâi se spală cu apă caldă şi se zdrobesc în blender cu coajă cu tot. Se pun într-un vas cu 2 litri de apă fiartă şi răcită şi se lasă pentru o jumătate de oră la macerat, apoi se strecoară şi se adaugă 10 picături de ulei esenţial de busuioc şi o linguriţă de sare amară (sulfat de magneziu).
  • Cum se administrează? Cura se începe dimineaţa, pe stomacul gol. Se bea câte un pahar din băutura preparată, tot în 10 minute. Se stă la căldură şi se aplică căldură locală pe zona lombară. După ce începe eliminarea nisipului, se beau încă 2-3 căni de ceai de coriandru şi se poate face o baie fierbinte. După-amiaza este destinată odihnei şi se consumă supe de zarzavat sau orez cu legume şi ceai de coriandru.
  • Efectele celor trei ingrediente. Lămâia: sucul conţine acid citric, ce ajută la dizolvarea calculilor, e diuretic şi detoxifiant. Coa­ja galbenă conţine ule­iuri volatile, ce sunt sol­venţi puternici pentru sărurile din calculii renali. Busuiocul: uleiul esenţial din frunzele sale e un puternic solvent al ­calculilor renali. E şi antibiotic, şi antiinflamator natural. Sa­­rea amară: dilată canalele urinare şi ajută la eliminarea nisipului şi a pietrelor mici.
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
meghan markle jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
reghe corina caciuc jpeg
Atac într-un birou de recrutare din Siberia / Foto Captură Video / Twitter
adolescenti foto shutterstock
image
image
image
image
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png