Doctor Ana Crăciun Douglas are soluția pentru oprirea transpirației excesive

Ultima actualizare:

Eviți să dai mână cu alte persoane pentru că îți simți palmele transpirate? Ești la o petrecere și refuzi să dansezi pentru că îți este frică sa nu transpiri prea mult ? Ai ajuns să faci mai multe dușuri sau să îti schimbi hainele de mai multe ori în aceeași zi ? Dacă răspunsul la aceste întrebări este un mare Da, atunci înseamnă că suferi de hiperhidroză, sau transpirația excesivă și este necesar să consulți un specialist.

Temperaturile ridicate sunt foarte greu de suportat, în special de către persoanele care suferă de problema transpirației în exces, numită în termeni medicali hiperhidroză.

Hiperhidroza se poate trata cu toxina botulinică

De la imposibilitatea de a purta mereu garderoba dorită, la disconfortul de a putea interacționa cu ceilalți într-o manieră relaxată sau chiar de a practica un sport, fără a te gândi la această situație deranjantă, doamna doctor Ana Crăciun Douglas știe exact care sunt remediile și cum poate fi tratată această afecțiune.

,,Foarte mulți pacienți îmi spun cât de stresant este pentru ei să trăiască sub influența acestei probleme: «nu mai pot să țin mâna pe mouse, nu îmi place să dau mâna cu cineva, a devenit deja foarte stresant, îmi este rușine, sunt jenat, am ajuns să îmi anulez întâlnirile de business din acest motiv.

Evit să merg la sala de dans, pentru a evita să transpir mai rău», am auzit aceste lucruri în repetate rânduri de la pacienții mei”, a declarat doamna doctor Ana Crăciun Douglas.

Doctor Ana Crăciun Douglas
Doctor Ana Crăciun Douglas

Pentru a înțelege însă acest fenomen, trebuie analizate într-o primă fază și cauzele care conduc la acest disconfort.

,,Este vorba despre transpirația excesivă, cunoscută și sub denumirea de hiperhidroză. Atunci când nimic nu pare să funcționeze pentru oprirea transpirației excesive, intervine medicina și controlează acest fenomen care afectează: palmele, axilele, tălpile, pliurile inghinale, chiar și spatele genunchiului.

Sunt foarte multe persoane care se confruntă cu această problemă, iar cauzele sunt multiple. Dacă în cazul hiperhidrozei primare vorbim despre o afecțiune a sistemului cerebral, în ceea ce privește hiperhidroza secundară, aceasta se manifestă sub impulsul unor factori diverși.

Emoțiile sau diverse boli cum ar fi: hipertiroidismul sau hipoglicemia se numără printre acești factori, cărora li se adaugă bineînțeles și reacțiile la anumite medicamente sau infecțiile din organism.

Acest fenomen poate fi observat și în cazul femeilor aflate la menopauză, care trăiesc un real disconfort în lupta cu transpirația excesivă.”, a explicat Ana Crăciun Douglas, chirurg generalist, cu specializare în chirurgie estetică.

„Soluția tuturor aceste probleme este din fericire una simplă și care nu necesită un tratament îndelung aplicat: ,,Există un tratament pe care îl promovez în rândul pacienților. Este cel mai ușor de făcut, cu cele mai sigure rezultate și de durată. Este vorba despre tratamentul cu toxina botulinică.

Este o procedură non-invazivă, injectabilă, aproape deloc dureroasă, pentru că se efectuează după aplicarea unei creme anestezice. Practic inhibăm glandele sudoripare și obținem astfel lipsa transpirației”, a concluzionat doctor Ana Crăciun Douglas.

În momentul în care această condiție interferă în tot ceea ce faci tu în viața de zi cu zi este timpul să te prezinti la medic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net