Durerea de sâni: când apare și cât de gravă este

Ultima actualizare:

    Peste 70% din femeile care nu au ajuns la menopauză sunt afectate la un moment dat de durerile de sân.www.clicksanatate.ro
Peste 70% din femeile care nu au ajuns la menopauză sunt afectate la un moment dat de durerile de sân.www.clicksanatate.ro

O mare parte dintre femei se confruntă lună de lună cu sensibilitate și dureri la nivelul sânilor, neplăceri care apar mai ales în perioada premenstruală. Cu toate acestea, dacă acestea apar des pot fi semne ale unor afecțiuni mamare.

Peste 70% din femeile care nu au atins menopauza sunt afectate la un moment dat în viaţă de durerile de sân. Adesea, durerea apare la ambii sâni, iar principalele cauze sunt schimbările hormonale care au loc la apropierea menstruaţiei.

Ce ar trebui să te pună pe gânduri este durerea asemănătoare cu o arsură resimţită la un singur sân, care persistă mai mult de trei luni şi care revine tot mai des.

Dacă nu există şi alte simptome (cute sau pete apărute pe sân, modificări de culoare a pielii sânului, scurgeri sau sângerări ale mamelonului), sunt şanse mari să nu fie vorba despre cancer, dar durerea poate prevesti diverse alte boli.

Abces mamar

Un tip de infecţie a sânului este abcesul, manifestat prin dezvoltarea în timp îndelungat a unei pungi umplute cu puroi în interiorul glandei mamare.

Descoperă pe clicksanatate.ro când trebuie să te îngrijoreze durerea de sâni

image
image
image
image
image
image
Sala de gimnastica - fitness- sport - tinere care alearga pe bandă FOTO Shutterstock
Joe Biden si cainele lui, Commander   profimedia 0728078085 jpg
calendar ortodox 2021 23 februarie sfantul policarp png
apa de gura jpeg
casatorie shutterstock jpg
Dantura - periaj - spalat pe dinti FOTO Shutterstock
Regele Charles jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net