Durerile în gât, tratate cu propolis. Tratamente pentru afecţiunile toamnei

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Simţiţi cum vă strânge o gheară de gât? Vă ustură şi vă doare ori de câte ori înghiţiţi? Iată câteva remedii naturiste pentru a scăpa de stare de rău de la nivelul gâtului.

Propolisul: Faceţi gargară de două ori pe zi cu 30-40 de picături de tinctură de propolis, dizolvate în puţină apă, apoi înghiţiţi lichidul. În cazul capsulelor, sunt suficiente câte 2 de 3 ori pe zi (adulţi) şi câte una de 3 ori pe zi (copii). Siropul cu propolis se administrează câte 5 ml de 6 ori pe zi (adulţi) şi câte 5 ml de 3-4 ori pe zi la copii. 

Lămâia şi mierea: Tăiaţi patru lămâi în felii mici, aşezaţi-le într-un borcan şi turnaţi miere peste ele până când le acoperiţi. Băgaţi recipientul la frigider pentru 24 de ore. Din sucul rezultat preparaţi ceai, punând câte două linguriţe la o cană de apă fierbinte. Puteţi mânca şi bucăţile de lămâie. 

Sarea: Dizolvaţi o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi faceţi gargară de cel puţin patru ori pe zi. 

Măceşele: Preparaţi o infuzie din două linguriţe de fructe zdrobite cu 500 ml de apă clocotită şi consumaţi-o toată ziua. Şi extractul din mlădiţe de măceş vindecă durerile, administrat câte 50 de picături, de 3 ori pe zi. 

Scorţişoara: Fierbeţi un beţişor de scorţişoară cu puţin piper în 200 ml de apă timp de cîteva minute. Adăugaţi o lingură de miere şi consumaţi fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Câteva picături de ulei de scorţişoară amestecate cu o lingură de miere calmează durerile. 

Schinduful: Puneţi două linguri de seminţe în 500 ml de apă şi fierbeţi timp de 30 de minute. Lăsaţi apoi la răcit şi beţi de 3-4 ori pe zi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net