Efectele dezastruoase pe care le are consumul excesiv de sucuri asupra copiilor

Ultima actualizare:

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani şi în acest interval specialiştii de la Centrul pentru obezitate infantilă Peen State au urmărit comportamentul alimentar al grupului de fetiţe. Astfel, o primă concluzie s-a referit la faptul că nu este atât de important ce au consumat fetiţele, cât mai degrabă ce alimente au fost omise din dieta lor.

De exemplu, spun cercetătorii, fetiţele au consumat mai multe sucuri acidulate în copilărie, dar au băut mai puţin lapte în acea perioadă, în comparaţie cu alţi copii care au evitat să consume băuturi carbogazoase. Cercetătorii au scos în evidenţă un alt fapt îngrijorător : pe măsură ce cresc, fetele consumă tot mai multe băuturi accidulate.

În paralel cu acest studiu, alte cercetări similare, pe aceeaşi temă, semnalează că sunt părinţi care introduc în dieta alimentară a copiilor sucuri acidulate încă de la vârsta de 2 ani şi din această cauză, la maturitate, apar probleme legate de obezitate.

Totuşi, încă din anul 2001, Academia Americană de Pediatrie a recomandat impunerea unei limite privind cantitatea de sucuri zilnice, admise pentru consumul copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net