Eşti harnic şi curios? O să ai o viaţă lungă!

3 noiembrie 2014
article img
Foto: shutterstock

Cercetătorii au descoperit că există o puternică legătură între tipul de personalitate şi starea de sănătate. Persoanele care sunt foarte conştiincioase şi deschise trăiesc mai mult.Nervoşii riscă mai mult să se îmbolnăvească.

Persoanele care sunt deschise şi prietenoase, agreabile, harnice şi organizate nu se remarcă numai la petreceri şi la interviurile pentru slujbe. Ele riscă mai puţin să se îmbolnăvească de diabet, artrită sau să sufere de congestie cerebrală, potrivit unui nou studiu realizat în SUA asupra a circa 7.000 de subiecţi. Iar cei care sunt anxioşi, nervoşi, trişti şi irascibili riscă mai mult să facă boli grave. Acest lucru se întâmplă deoarece tipurile de personalităţi au obiceiuri diferite de a alege alimentele pe care le consumă, atitudini diferite faţă de modul de viaţă, unele sunt mai stresate, altele fac mai multă mişcare. Nervoşii mor în general mai devreme, însă de ce se întâmplă acest lucru este încă neclar.

Iată cele 5 tipuri de personalitate

- Extrovertiţii. Sunt sociabili, comunicativi, pozitivi. Tind să fie mereu energici, riscă mai puţin să facă boli şi au şanse să trăiască mai mult.

- Agreabilii. Persoanele agreabile sunt de încredere, altruiste, tandre, conciliante. Tind să facă mai puţine boli şi trăiesc de obicei mai mult.

- Conştiincioşii. Sunt harnici şi bine organizaţi, mereu atenţi la detalii. În general sunt persoane care fac cele mai puţine boli şi tind să trăiască mult.

- Nervoşii. Nervoşii şi anxioşii sunt instabili emoţional, iritabili, trişti şi irascibili. Riscă să facă boli şi să trăiască mai puţin.

- Persoanele deschise. Sunt oamenii cu multă imaginaţie, curiozitate sau perspicace. Le plac experienţele noi şi nu prezintă un risc mare de a face boli grave sau de a muri devreme.