Farmacia verde pentru un concediu fără dureri de cap

Migrena, o adevărată boală a secolului, poate avea cele mai diverse cauze-de la oboseală, sinuzită, tulburări de vedere şi până la crizele biliare, atroza cervicală, excesele de alcool şi timpul limitat de odihnă. În concediu, ne tratăm cu câteva remedii pe care avem grijă să le includem în lista priorităţilor pentru bagaje: cafea (pe care o îndulcim cu miere), siropuri de tei şi mentă.

În acelaşi timp, dintre pacheţele de ceai nu trebuie să lipsească acelea care conţin : fructe de pădure, mentă, maghiran şi busuioc.

Inhalaţiile liniştesc

Dacă suntem pe plaje sau la munte, departe de locul de cazare, trebuie  să avem la noi cel puţin două pliculeţe cu busuioc. Desfacem conţinutul plicului, mărunţim frunzele  în palmă, apoi inhalăm acest miros revigorant de busuioc: efectele vor fi rapide!

De asemenea, rezultate foarte bune obţinem inhalând uleiuri de

salvie, de scorţişoară şi de eucalipt. La scurt timp, se instalează o stare de linişte şi dispar paloarea şi oboseala, simptome cu care debutează criza.

Evitaţi fructele de mare şi vânatul!

În cazul persoanelor care se confruntă frecvent cu migrenele, meniul trebuie ales cu foarte mare atenţie. Se evită carnea de vânat,

excesul de crudităţi, fructele de mare, condimentele şi băuturile alcoolice. În timpul concediului, dintre remediile considerate alimente-medicament se remarcă : ridichiile, fasolea verde,

brânzeturile nefermentate şi nesărate, iaurtul dietetic şi apele minerale alcaline.              

Practicaţi masajul energetic !

În completarea remediilor, prin care eliminăm criza, vom face un masaj energetic la degetele mari de la mâini şi de la picioare şi un masaj deasupra nasului, între sprâncene.

Practicaţi mersul prin iarbă sau prin apă

Pentru a combate criza, în zilele calde se poate practica mersul prin iarbă (cu picioarele goale) sau prin apa de râu. De asemenea, ideale sunt compresele cervicale cu apă rece şi ulei de levănţică sau de salvie.  

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
blake lively sarcina jpeg
horoscop 18 noiembrie jpg
jenna ortega (1) jpg
image
image
image
image
image
image
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg