Florile de muşeţel, leac universal

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În copilărie, strângeam flori de muşeţel şi le uscam pe prispa casei bunicilor. Mai târziu, am aflat că această plantă tratează o gamă largă de afecţiuni. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Previn răcelile de sezon.În răceală şi gripă, ceaiul de muşeţel provoacă transpiraţie, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinaţie cu lămâie şi miere, ceaiul calmează senzaţia de usturime în gât. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Te scapă de cistite. Muşeţelul acţionează ca antiseptic şi diuretic. Astfel, durerile din zona abdomenului cauzate de infecţia urinară dispar dacă bei 3 căni de ceai de muşeţel pe zi. 
  • Ţin în frâu durerile menstruale. Pentru ameliorarea durerilor provocate de menstruaţie, se recomandă un ceai din 40 g muşeţel, 30 g frunze de mentă şi 30 g rădăcină de valeriană. O lingură din acest amestec de plante se opăreşte cu o ceaşcă cu apă. După răcire se strecoară, se îndulceşte şi se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
  • Calmează durerile de stomac. Ceaiul de muşeţel calmează spasmele muşchilor stomacului provocate de gastrite şi colite. De asemenea, este eficient în cazul diareii şi, în general, în mai toate afecţiunile stomacului şi intestinelor, de cele mai multe ori în asociere cu frunzele de mentă. Infuzia se prepară dintr-o lingură de muşeţel la o cană cu apă clocotită. Se acoperă vasul 10 minute, apoi se strecoară. Dacă e vorba de o intoxicaţie, nu se mai consumă altceva în ziua respectivă.
  • Te protejează de afecţiunile vasculare. Sunt eficiente băile cu 50-60 g flori puse într-un săculeţ de tifon peste care se toarnă apă clocotită. Se lasă până ce baia ajunge la temperatura normală a corpului. Săculeţul se stoarce de mai multe ori în apa în care este bine să stai cel puţin 15 minute sau până se răceşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
concert gif
image
image
image
image
image
image
fotbal jpg
ana aslan captura video png
condimente png
venetia shutterstock 245507692 jpg
tyffany santos londra profimedia jpg
ioana cea nebuna captura video jpg
kevin cel mai inalt caine guinness world records jpg
vreme plaja vara pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net