Grăsimea din lactate previne apariția diabetului
Preferi carnea sau lactatele? O echipă de cercetători suedezi a descoperit că opt porții, zilnic, de lapte gras, smântână sau brânză pot reduce riscul de îmbolnăvire de diabetul de tip II.
De exemplu, laptele fermentat din iaurturi contribuie și el la această scădere cu 20 de procente, iar 30 ml de smântâna cu 15 procente. În schimb dacă mănânci cantități mari de carne te expui riscului de apariție a acestei maladii, de altfel foarte răspândită în rândul populației. Diabetul de tip II apare atunci când organismul nu produce destulă insulină pentru a funcționa în mod corespunzător sau celule corpului nu reacționează la insulină.
De obicei boala este diagnosticată la persoanele în vârstă și este, de obicei, rezultatul supraponderabilității, obezității și inactivității.
“Descoperirea noastră sugerează că grăsimea animală din produsele lactate are rol în prevenirea diabetului tip II. Dar ca orice lucru în exces poate avea efecte adverse dacă sunt consumate în cantități mari. Caloriile care le conțin pot contribui la creșterea exagerată în greutate și într-un final la apariția bolii ”, a declarat managerul echipei de specialiști.(Lavinia Popescu)