Grâul încolţit te scapă de migrene

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Medicamentele pe care le luăm pentru diverse afecţiuni au, pe lângă avantaje, şi o seamă de dezavantaje. De aceea, e bine să apelăm la alternativele pe care le oferă natura, cum este şi cura cu grâu încolţit. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum să procedezi.

Grâul pus la încolţit trece printr-un proces ce determină o mulţime de transformări în structura şi compoziţia seminţelor. Astfel, germenii de grâu conţin fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B, E, K, D, P, uşor de asimilat de către organism, enzime şi anumiţi hormoni vegetali.


    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cum procedezi

Treci prin sită 1 kg de grâu din ultima recoltă, apoi îl speli foarte bine, în mai multe ape, pentru a elimina toate impurităţile. Grâul curat îl pui într-o oală mare, peste care torni apă. A doua zi pe la prânz, speli grâul sub jet şi înlocuieşti apa din oală cu una proaspătă. Repeţi operaţiunea seara. În timpul spălării, grâul nu trebuie amestecat. Cele două operaţiuni trebuie repetate zilnic. După mai multe zile, vei observa că încolţeşte. Pentru a fi bun de consum, embrionul trebuie să aibă o dimensiune de cel puţin 2-3 milimetri, iar rădăcina să fie de maxim 5 milimetri. Iei grâul încolţit şi îl pui într-un borcan, închis cu capac, ca să nu ia aer. Îl depozitezi într-un loc răcoros sau la frigider.

La ce foloseşte 

Grâul încolţit este indicat în probleme ale pielii (acnee, eczeme), în ameliorarea afecţiunilor hepatice, în tromboflebită şi arterită, pentru dureri de cap, migrene şi insomnii, în cazul unor afecţiuni oculare, în anemie asociată cu lipsa de calciu şi magneziu. Mai mult, este de ajutor în menţinerea greutăţii corporale, dar şi în impotenţă şi sterilitate. În plus, încetineşte procesul de îmbătrânire.

Cât durează cura 

Germenii se iau dimineaţa, pe stomacul gol. Grâul încolţit se dă prin maşina de tocat, după care se amestecă cu miere. În funcţie de gusturi,  se pot căuta desigur şi alte reţete de combinare a grâului germinat. Dacă bugetul tău de timp este strâmt, e bine să ştii că în comerţ se găseşte grâu încolţit sub formă de pulbere obţinută prin uscarea şi măcinarea grâului încolţit şi apoi uscat; de fulgi obţinuţi prin prelucrarea mecanică a boabelor de grâu încolţit sau alte diferite combinaţii de fulgi sau pulbere de germeni de grâu cu fructe uscate (fructe de pădure, cătină, fructe exotice, etc). Pentru a vedea primele beneficii ale consumului de grâu încolţit este necesar să treacă 3-4 săptămâni. Efectele sunt însă evidente şi de durată (sunt vizibile chiar şi după 2-3 luni). În cazul persoanelor foarte slăbite sau care suferă de boli grave sunt necesare cure de  6-12 luni. 

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net