Ia-ţi vitamina C din citrice
Lămâia, portocala, grepfrutul, mandarina, clementina, toate sunt bogate în vitamina C, întăresc sistemul imunitar, detoxifică organismul şi accelerează metabolismul.
Citeşte revista „Click! pentru femei“ pentru a afla mai multe motive pentru care să mănânci mai des citrice în sezonul rece!
Lămâia
Sucul unei lămâi acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C şi este o excelentă sursă de vitamine şi minerale. De aceea, o ceaşcă de suc de lămâie este un concentrat energetic care poate înlocui cu succes cafeaua de dimineaţă. În plus, reduce apetitul. Ca să nu se oxideze vitamina C când intră în contact cu aerul, stoarce lămâia şi bea sucul ei imediat. Astfel, profiţi la maximum de beneficiile sale.
Clementina şi mandarina
Clementina este un hibrid al mandarinei, fără sâmburi şi uşor de descojit. Conţine din plin vitamina C şi alţi antioxidanţi, la fel ca mandarina şi ca verişoara lor, tangerina. Studii clinice au scos la iveală că o clementină şi o mandarină, consumate cu regularitate, atenuează ridurile şi refac elasticitatea pielii.
Portocala
Fruct des asociat cu sezonul rece, portocala oferă şi ea vitamina C, având efecte puternic antioxidante. Portocala întăreşte imunitatea, însă caracteristicile sale principale constau în capacitatea de revigorare, remineralizare şi detoxificare a organismului. Stimulează pofta de mâncare, este tonică şi facilitează digestia, fiind indicată mai ales în convalescenţă sau pentru cei care suferă de anemie, anorexie, indigestii şi stres, deoarece conţine vitaminele din grupul B.