Iată care sunt alimentele care pot da dureri de cap!
Durerea de cap are legătură și cu alimentația. În vreme ce unele substanțe din alimente pot favoriza apariția migrenelor, altele le pot preveni.
Numeroase studii au arătat că unii compuși - aditivi, aminoacizi, îndulcitori - sunt factori declanșatori ai durerilor de cap. Desigur, nu toate persoanele au aceeași sensibilitate față de astfel de substanțe. Dacă ai observat că te doare capul după ce mănânci, de exemplu, brânză, este indicat să eviți acest aliment.
Iată, așadar, de ce alimente să te ferești ca să eviți durerile de cap, precum și factorii ce pot declanșa migrenele!
Schimbările de dietă
Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt schimbările bruște în ceea ce privește alimentația, cum ar fi trecerea la o dietă săracă în calorii. Din acest motiv apar migrenele, mai ales dacă carbohidrații sunt eliminați complet din alimentație, susțin nutriționiștii.
De asemenea, durerile de cap pot apărea ca urmare a deshidratării sau scăderii glicemiei, precum și din cauza intervalelor lungi între mese.
Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente pot favoriza apariția durerilor de cap