Iată cauzele ascunse ale durerilor de cap!

Ultima actualizare:

Te supără din când în când o migrenă? Pentru unele persoane, inhalarea unui parfum puternic poate fi un factor declanşator, în timp ce la altele consumul de ciocolată. După zeci de studii, oamenii de ştiinţă au aflat că anumite obiceiuri pot provoca dureri puternice de cap. Descoperă mai multe din revista “Click! pentru femei”.

Nu bei suficientă apă

Când nu consumi destule lichide, vasele de sânge de la nivelul capului se îngustează. Astfel, oxigenul şi sângele ajung mult mai greu la creier, situaţie care duce la instalarea migrenelor. Durerea de cap provocată de deshidratare se intensifică pe măsură ce mişti capul şi afectează starea de spirit şi capacitatea de gândire, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Connecticut, SUA. Pentru a evita aceste neplăceri, bea cel puţin opt pahare de apă pe zi. 

Sari peste mese

Nerespectarea unui program de luat masa poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Organismul eliberează hormoni pentru a contracara un nivel scăzut de glucoză, ceea ce poate cauza dureri de cap. Uneori, se poate întâmpla ca administrarea frecventă de medicamente antimigrenă să nu le stopeze, ci să le intensifice. 

Consumi cafea în exces

Îţi începi dimineaţa cu o ceaşcă de cafea, apoi pe parcursul zilei mai savurezi din această licoare? Este posibil ca de vină pentru migrene să fie chiar delicioasa băutură. Cofeina, care se găseşte în boabele de cafea, este un stimulent nervos central şi se absoarbe rapid în organism. Când vine vorba de dureri de cap, cafeaua este ca o sabie cu două tăişuri. Şi asta pentru că unora le provoacă dureri mari de cap, în timp ce altora le-o alină. Medicii spun că această băutură trebuie consumată cu moderaţie, nu mai mult de patru ceşti pe zi.

image
image
image
image
image
image
9469179mac jpg
craig evans tatuaje iepuri cartea recordurilor instagram jpg
Somn - bărbat care doarme FOTO Shutterstock
lidl pexels jpg
arbore de cacao foto jpg
primul telefon graham bell jpg
Antarctica (Shutterstock) jpg
facebook glovo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net