Iată ce alimente "topesc" grăsimile. Organizează-ţi mesele astfel încât să mănânci doar alimente sănătoase
Dacă vrei să slăbeşti, organizează-ţi mesele astfel încât să mănânci doar alimente sănătoase, care accelerează metabolismul şi care contribuie la eliminarea toxinelor. Citeşte în revista Click! pentru femei care sunt acestea.
• Grepfrutul. Consumul de grepfrut scade nivelul insulinei şi grăbeşte arderile. Dacă vrei să slăbeşti, se recomandă ca timp de două-trei săptămâni, după o jumătate de oră de la fiecare masă, să mănânci o jumătate de fruct sau să bei 150 ml de suc proaspăt de grepfrut.• Lămâia. În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, bea un pahar de apă călduţă amestecată cu zeama de la o lămâie. De asemenea, pentru o digestie mai bună, asezonează salatele şi fripturile cu zeama acestui fruct.• Ceaiul verde. În cultura asiatică, ceaiul verde este folosit în curele de slăbire deoarece consumul a două-trei căni pe zi arde aproximativ 80 de calorii. Totuşi, este bine să nu depăşeşti această cantitate zilnică, întrucât poţi solicita în exces sistemul nervos. De asemenea, bea ceaiul verde între mese, pentru a nu afecta absorbţia fierului în organism.• Ardeiul iute. Capsaicina din compoziţia ardeiului iute accelerează metabolismul timp de trei ore după masă. Prin urmare, introducerea lui în alimentaţie ajută la arderea grăsimilor. De altfel, el contribuie la îmbunătăţirea digestiei prin digerarea altor alimente.• Carnea de vită. Cu un conţinut scăzut de calorii, carnea de vită este ideală în curele de slăbit. Muşchiul de vită facilitează arderea grăsimilor şi suprimă senzaţia de foame.• Peştele gras. Macroul, sardinele, somonul şi heringul sunt surse bogate de Omega 3, un acid gras care scade producerea de celule adipoase. O porţie de 100 g peşte gras conţine aproximativ 200 de calorii, adică poate fi mâncat cu încredere, mai ales când ţii dietă. • Lactatele. Laptele, brânza şi iaurtul sunt alimente bogate în acizi linoleici conjugaţi, grăsimi care contribuie la arderea caloriilor. Deoarece sunt importante surse de calciu, lactatele limitează şi asimilarea grăsimilor.