Iată ce sucuri scad colesterolul!

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Multe dintre problemele de sănătate pot fi tratate şi cu ajutorul alimentaţiei. În cazul în care ai colesterolul „rău” crescut, cura cu sucuri de fructe şi legume poate face minuni, cu condiţia să respecţi toate indicaţiile medicului. Află mai multe din revista „Click! Sănătate” de ianuarie!

Colesterolul „rău” este asociat cu multe problemele de sănătate, accidentul vascular cerebral şi infarctul fiind cele mai frecvente. Substanţă grasă prezentă în sânge şi în toate celulele corpului, colesterolul este necesar pentru buna funcţionare a organismului. În exces, colesterol „rău” (LDL) se depune pe pereţii vaselor de sânge care „hrănesc” organe vitale precum inima şi creierul. Pentru reducerea colesterolului, avem soluţii la îndemână oferite de natură. 

Sucul de mere 

Numeroase studii au arătat că mărul, consumat ca atare sau ca suc, e eficient pentru creşterea colesterolului „bun” şi pentru scăderea celui „rău”. Dacă bei un suc de mere pe zi, cureţi sângele printr-o metodă naturală. Pectina, care se găseşte în coaja fructului are un rol depurativ.

Sucul de ţelină, măr şi castravete 

Pentru a pregăti acest suc savuros ai nevoie de 3 mere, 1 castravete, câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Se spală fructele şi legumele, se curăţă merele şi se scot seminţele. Castravetele se taie rondele. Apoi se mixează totul şi se bea un pahar pe nemâncate, zilnic, timp de o săptămână.

Sucul de varză şi usturoi 

Dacă ai un nivel crescut al colesterolului „rău”, include cât mai des în alimentaţia ta varza şi usturoiul. Poţi prepara un suc din 2 căpăţâni de usturoi şi o jumătate de varză de mărime medie, care se pun în mixer, după care se adaugă un pahar cu apă. Consumă sucul în fiecare dimineaţă, însă nu mai mult de o săptămână, pentru că pot apărea probleme cu tiroida.

Sucul de portocală, măr, lămâie şi sfeclă 

Acest suc se face uşor, dintr-un măr mare, jumătate de lămâie, 2 portocale şi o sfeclă. Toate se taie bucăţi. Apoi se mixează şi se consumă. Mărul şi lămâia sunt de bază în acest amestec, chiar dacă şi celelalte ingrediente sunt remedii pentru scăderea colesterolului „rău”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net