Iată de ce e bine să mănânci struguri!
Vedetele toamnei, strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ. Atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe, strugurii trebuie incluşi în dieta fiecăruia, indiferent de formă: fructe proaspete sau suc. Iată ce câştig aveţi dacă mâncaţi aceste boabe dulci!
Astm. Graţie calităţilor lor terapeutice, strugurii pot fi folosiţi pentru vindecarea astmului. Aceştia pot creşte nivelul de umiditate de la nivelul plămânilor.
Boli cardiovasculare. Strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea de cheaguri, reducând astfel probabilitatea declanşării atacurilor de cord. În plus, antioxidanţii prezenţi în struguri previn oxidarea colesterolului LDL, care blochează vasele de sânge.
Migrene. Sucul de struguri copţi este un remediu important pentru vindecarea migrenelor.
Constipaţie. Strugurii sunt foarte eficienţi în tratarea constipaţiei. Efectul acestora este laxativ, întrucât conţin acid organic, zahăr şi celuloză. Aceştia reduc constipaţia cronică prin tonifierea intestinului şi a stomacului.
Tulburări renale. Strugurii pot reduce substanţial aciditatea acidului uric şi ajută la eliminarea acestuia din organism, reducând astfel ritmul de lucru al rinichilor.
Oboseală. Sucul de struguri albi, fără zahăr, reface conţinutul de fier din organism şi previne apariţia oboselii. Totuşi, sucul de struguri negri ar putea contribui la scăderea valorilor fierului din organism. Sucul de struguri ajută la energizarea instantanee. Antioxidanţii prezenţi în struguri pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.
Boala Alzheimer. Resveratrolul, un polifenol cu rol benefic prezent în struguri reduce nivelurile peptide beta-amiloidale, la cei care suferă de boala Alzheimer. Studiile sugerează că strugurii pot îmbunătăţi sănătatea creierului şi pot bloca apariţia bolilor neurodegenerative.
Degenerescenţă maculară. Strugurii pot preveni pierderea vederii cauzate de vârstă sau degenerescenţă maculară. Trei porţii de struguri pe zi pot reduce riscul degenerescenţei maculare cu peste 36%.
Colesterol. Strugurii conţin un compus numit pterostilben, care are capacitatea de a scădea valorile colesterolului.
Activitate antibacteriană. Strugurii roşii au puternice proprietăţi antibacteriene şi antivirale şi vă pot proteja de infecţii. Totodată, prezintă proprietăţi anticancerigene, ca urmare a efectelor antiiflamatoare ale resveratrolului, conform www.sfatulmedicului.ro.