Ingredientul considerat „moartea albă” din farfurie. E printre cele mai consumate

Zahărul alb, omniprezent în alimentația modernă, este adesea denumit “moartea albă” din cauza efectelor sale nocive asupra sănătății. Deși delicios și adesea ascuns în diverse alimente procesate, dacă îl consumați în exces vă poate aduce o serie de probleme majore de sănătate.

image

De ce este numit “moartea albă”?

Denumirea “moartea albă” provine din asocierea zahărului rafinat cu o serie de boli cronice, precum:

Diabet de tip 2

Consumul excesiv de zahăr poate duce la rezistența la insulină și la creșterea nivelului de zahăr din sânge, factori de risc majori pentru diabetul de tip 2.

Obezitate

Zahărul are un conținut caloric ridicat și oferă puțini nutrienți, contribuind la creșterea în greutate și la obezitate.

Boli cardiovasculare

Zahărul crește trigliceridele și LDL (“colesterolul rău”) din sânge, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Steatoză hepatică

Consumul excesiv de zahăr poate duce la acumularea de grăsimi în ficat, o afecțiune cunoscută sub numele de steatoză hepatică.

Carii dentare

Zahărul este hrana preferată a bacteriilor din cavitatea bucală, care produc acizi ce deteriorează smalțul dinților, ducând la carii. Citește mai multe pe canal33.ro.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
 Ciprian Ciucu și Nicușor Dan Inquam Photos / George Călin
image png
sclavi lumea antica jpg
fete disparute jpg
Ciprian Ciucu FOTO Mediafax
tree 4637270 1280 jpg
mezeluri jpeg
Dancing house windows jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net