La ce temperatură trebuie să ţinem fructele şi legumele ca să reziste mai mult timp

Ultima actualizare:

    Chiar dacă frigiderul pare aranjat şi organizat, temperatura este secretul conservării optime a alimentelorfoto 123rf
Chiar dacă frigiderul pare aranjat şi organizat, temperatura este secretul conservării optime a alimentelorfoto 123rf

Statistic, anual, aruncaţi peste 60% din fructele şi legumele pe care le cumpăraţi din cauză că se alterează. Experţii britanici au studiat îndeaproape fiecare produs în parte pentru a stabili la ce temperatură trebuie să le depozităm în frigider pentru a rezista o perioadă mai îndelungată. De exemplu, păstârnacul, cartofii şi morcovii pot rezista 26 de săptămâni dacă le ţinem la exact 0 grade.

Este înfiorător cât de multe alimente comestibile ajung anual la lada de gunoi! În Marea Britanie, la o populaţie de 66,5 milioane de suflete (conform recensământului din 2017) se aruncă anual fructe şi legume în valoare de 13 miliarde de lire sterline. Principala cauză a acestei risipe de mâncare este: depozitarea greşită a diferitelor produse. De exemplu, broccoli, conopida, caisele sau cireşele sunt păstrate la 5 grade Celsius, în frigider. Dacă ar ţinute la temperaturi cuprinse între 0 şi 2 grade Celsius, ele ar rămâne nealterate câteva săptămâni bune. Singurele care “supravieţuiesc” la temperaturi de peste 5 grade Celsius, adică pe rafturile superioare ale frigiderului, sunt păstârnacul şi cartofii. Iată la ce temperatură trebuie să ţine fructele şi legumele pentru a rezista mai mult timp!

Păstârnacul ţinut în frigider la 0 grade Celsius rezistă 26 săptămâni

Fasolea boabe păstrată în cămară la 7 grade rezistă 2 săptămâni

Sfecla roşie păstrată la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Broccoli păstrat la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Varza păstrată la 0 grade în frigider rezistă 4 săptămâni

Morcovul păstrat la 0 grade în frigider rezistă 26 de săptămâni

Conopida ţinută la 0 grade în frigider rezistă 4 săptămâni

Ţelina ţinută la 0 grade în frigider rezistă 8 săptămâni

Porumbul ţinut la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Andivele ţinute la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Feniculul ţinut la 0 grade în frigider rezistă 8 săptămâni

Usturoiul ţinut la 0 grade în frigider rezistă 30 de săptămâni

Ghimbirul ţinut la 13 grade în cămară rezistă 26 de săptămâni

Salata (Iceberg) ţinută la 0 grade în frigider rezistă 4 săptămâni

Ciupercile ţinute la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Ceapa ţinută la 0 grade în frigider rezistă 8 săptămâni

Mazărea ţinută la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Cartofii ţinuţi la 7 grade în cămară rezistă 26 de săptămâni

Rubarba ţinută la 0 grade în frigider rezistă 4 săptămâni

Spanacul ţinut la 0 grade în frigider rezistă o săptămână

Ridichile ţinute la 0 grade în frigider rezistă 16 săptămâni

O gospodină adevărată prelungeşte la maximum perioada de viaţă a alimentelor
O gospodină adevărată prelungeşte la maximum perioada de viaţă a alimentelor

Citeşte şi:

Sfaturi pentru a-ți recăpăta vitalitatea

10 sfaturi ca să te întorci cu bani din concediu

La ce temperatură trebuie păstrate fructele?

Merele ţinute în frigider la temperaturi cuprinse între -1 şi 2 grade rezistă 12-52 săptămâni

Caisele ţinute în frigider la 0 grade rezistă 4 săptămâni

Avocado ţinut la 7 grade în cămară rezistă 4 săptămâni

Bananele ţinute în cămară la 13 grade rezistă 4 săptămâni

Afinele ţinute în cămară la 13 grade rezistă o săptămână

Murele ţinute la 0 grade în frigider rezistă o săptămână

Coacăzele ţinute în frigider la 0 grede rezistă 3 săptămâni

Cireşele ţinute în frigider la 0 grade rezistă 3 săptămâni

Lime ţinut în frigider la 5 grade rezistă 5 săptămâni

Strugurii ţinuţi în frigider la 0 grade rezistă 26 de săptămâni

Grapefruit ţinut în cămară la 13 grade rezistă 8 săptămâni

Pepenele garlben ţinut în cămară la 7 grade rezistă 4 săptămâni

Kiwi ţinut la 0 grade în frigider rezistă 12 săptămâni

Lămâia ţinută la 10 grade în cămară rezistă 26 de săptămâni

Mandarinele ţinute la 5 grade în frigider rezistă 8 săptămâni

Mango ţinut la 13 grade în cămară rezistă 3 săptămâni

Nectarinele ţinute la 0 grade în frigider rezistă 4 săptămâni

Portocalele ţinute la 5 grade în frigider rezistă 12 săptămâni

Rodiile ţinute la 7 grade în cămară rezistă 4 săptămâni

Piersicile ţinute la 0 grade în frigider rezistă 3 săptămâni

Perele ţinute la 0 grade în frigider rezistă 30 de săptămâni

Ananasul ţinut la 10 grade în cămară rezistă 4 săptămâni

Prunele ţinute la 0 grade în frigider rezistă 5 săptămâni

Pomelo ţinut la 13 grade în cămară rezistă 12 săptămâni

Zmerura ţinută la 13 grade în cămară rezistă o săptămână

Căpşunile ţinute la 0 grade în frigider rezistă 2 săptămâni

Pepenele roşu ţinut la 10 grade în cămară rezistă 3 săptămâni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net