Lămâile, mărarul şi porumbul fiert ne protejează de răcelile de sezon
Nutriționiștii europeni ne recomandă ca în sezonul rece să consumăm : lămâi, mărar și porumb fiert, alimente care țin în frâu răcelile de sezon.
Lămâile distrug microbii!
În prevenirea răcelilor, cura cu lămâi face minuni! Dacă avem imunitatea scăzută, dacă în jurul nostru sunt persoane cu probleme respiratorii este bine să optăm pentru o cură cu suc de lămâie.
Bogăţia nutritivă a fructului (să amintim doar două elemente esenţiale conţinute de fructul miraculos -vitamina C şi potasiul) recomandă lămâile ca un tonic general al organismului cu puternic efect antiviral. Cura durează şapte zile şi în prima zi se consumă sucul unei lămâi. Doza trebuie să crească zilnic cu o lămâie , iar în a şaptea zi se bea sucul a şapte lămâi diluat cu ceai de tei sau de echinaceea. Apoi terapia continuă în descreştere, iar în a opta zi , de exemplu, se bea sucul a şase lămâi. Aceeaşi cură poate fi urmată cu portocale.
Mărarul este un excelent antiviral!
S-a constatat că mărarul are un puternic efect antiviral. Zilnic, se poate consuma (cel puţin două legături) în amestec cu morcovi şi varză, în salatele pregătite pentru mesele de prânz , dar şi la cină.
Porumbul, eficient în viroze
Porumbul fiert este bogat în minerale şi foarte eficient în terapia antiviroze. Această cereală poate fi combinată în salatele cu spanac, o altă legumă benefică în bătălia cu virozele. Dacă aceste preparate se asezonează cu pudră de busuioc, efectul terapeutic este extraordinar !