Laptele scade riscul de diabet


    Lapte
Lapte

Cu cât consumaţi mai multe lactate, cu atât scade riscul de diabet, spun cercetătorii americani.

O componentă a laptelui ar putea reduce mult riscul de apariţie a bolii.

Acidul trans-palmitoleic, care se găseşte îndeosebi în produsele lactate, precum laptele, brânza, iaurtul şi untul, ar reduce riscul de a face diabet de tip 2, arată un studiu publicat în revista Annals of Internal Medicine. El a fost realizat de cercetători americani participanţi, timp de 20 de ani.

S-a constatat că persoanele care aveau cel mai ridicat nivel de acid trans-palmitoleic în sânge prezentau cel mai mic risc să dezvolte un diabet. Această constatare ar trebui susţinută de teste clinice în vederea elaborării unui demers terapeutic, dacă este posibil.

Potrivit autorului principal al studiului, acest acid are un efect protector deosebit de puternic, mai puternic decât celelalte mijloace pe care le ştim benefice împotriva diabetului. Acidul trans-palmitoleic nu este produs în mod natural de organism, trebuind să fie introdus în alimentaţia zilnică sau într-un regim special.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
catalin florin olar jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
image
image
image
image
image
image
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
sfintii trei ierarhi 1 jpeg