Leacuri din cămară contra colesterolului
Anghinarea are o puternică acţiune de scădere a nivelului de colesterol sanguin, prin prezenţa compuşilor sterolici.
Usturoiul. Medicina tradiţională recomandă 3 - 4 căţei de usturoi pe zi, pentru normalizarea colesterolului. Studiile medicale au confirmat faptul că usturoiul poate reduce nivelul grăsimii din sânge cu 5% .
Oţetul de mere şi miere. Iată un alt remediu străvechi, pe care-l ai în cămară. Trebuie doar să bei înainte de mese un pahar de apă calduţă, în care ai adăugat o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de miere. Acest remediu face minuni şi în caz de anemie.
Mărul. Conţine o pectină extrem de importantă în eliminarea sărurilor biliare care intervin în fabricarea colesterolului de către organism. Studiile efectuate la Universitatea din Toulouse (Franţa) au arătat că, mâncând două mere pe zi, ne putem reduce nivelul colesterolului şi putem ameliora raportul între colesterolul „bun" şi cel „rău". Rezultatele sunt şi mai bune, dacă mănânci merele cu coajă cu tot.