Leacurile naturii pentru ficat şi bilă
Păpădia
Durerile provocate de o bilă leneşă se ameliorează cu un ceai din frunze proaspete de păpădie. Ele conţin o serie de substanţe drenante şi-ţi protejează ficatul.
Prepari infuzia dintr-o mână de plantă proaspătă la jumătate de litru de apă şi bei trei căni cu ceai pe zi, începând de dimineaţă, pe stomacul gol. Acelaşi efect îl are tinctura din rădăcină din păpădie, 15-20 de picături pe zi.
Vinul de rostopască
Leac străvechi, vinul din rădăcină de rostopască este recomandat şi astăzi de fitoterapeuţi în cazul disconfortului biliar şi hepatic. Se prepară din 30 g de rădăcină proaspătă de rostopască dată în prealabil pe răzătoare şi două căni cu vin alb.
Laşi amestecul la macerat o oră- două şi bei câte un păhărel zilnic, dimineaţa. Mai poţi prepara o infuzie în vin, din patru linguri de plantă uscată la un litru de vin clocotit. Laşi la infuzat o zi şi iei câte 3 linguri înainte de mesele principale ale zilei. Atenţie! Rostopasca este contraindicată în timpul sarcinii.
Pelinul
După o perioadă în care ficatul a fost pus la încercare de consumul excesiv de alimente grase, poţi ţine o cură de detoxifiere cu ceai de pelin, timp de 9 zile (nu se prelungeşte mult timp deoarece provoacă tulburări digestive şi nervoase).
Infuzia se prepară dintr-un vârf de cuţit de plantă la o cană cu apă clocotită. Bei de trei ori pe zi, în trei reprize înaintea meselor principale.