Măceșele previn virozele
Dacă știi că la schimbarea de sezon răcești adesea, ia în considerare remediile care conțin măceșe. Au o concentrație mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele și afinele.
Sirop de măceșe, pentru creșterea imunității
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșele întăresc organismul și-l pregătesc să lupte împotriva răcelilor și gripelor. De asemenea, siropul de măceșe combate anemia, favorizând producerea de globule roșii. Pentru a face sirop de măceșe îți trebuie 100 g de măceșe, 1 litru de apă, 100 g de zahăr. Peste măceșele zdrobite torni apa rece, cât să le acopere, și le lași la macerat peste noapte. Strecori, adaugi zahărul și completezi cu apă până la 1 litru. Păstrezi siropul la frigider. Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Ceaiul de măceșe îți ușurează digestia
Sub formă de infuzie, măceșele cresc rezistența organismului față de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreția biliară, are grijă de pereții stomacului și ai intestinelor. Pentru preparare ai nevoie de 2 linguri de măceșe, 1 cană cu apă, miere după gust. Torni apa clocotită peste măceșe și lași la infuzat până se răcește. O bei de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, poți îndulci infuzia cu miere.