Măceșele și NEBĂNUITELE lor beneficii
Măceșele sunt o sursă grozavă de vitamine: conțin o cantitate deloc de neglijat de vitamina C, dar și de vitaminele A, B1, B2, PP şi K. De asemenea, ele sunt bogate în magneziu, potasiu și fosfor. Toți acești compuși fac ca măceșele să aibă numeroase proprietăți benefice pentru organism.
Măceșele pot fi consumate crude, în salate. Însă, pentru tratarea diverselor afecțiuni se pot cumpăra din farmacie (sau – de ce nu – să le preparați chiar acasă) ceaiuri, tincturi și decoct - toate pe bază de măceșe, în funcție de ce aveți nevoie.
Luptă împotriva răcelilor și gripelor
Preparatele farmaceutice din măceșe sunt recomandate în prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor și gripelor. Iată cum se administrează în aceste afecțiuni!
Infuzie: Puneţi 2-2,5 g de fructe la o cană de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze timp de 12 minute, apoi strecuraţi. Beţi 3 căni pe zi.
Tinctura: Puneţi 30 de picături într-un pahar cu apă. Luaţi de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Te scapă de diaree
Pe de altă parte, decoctul de măceșe vă scapă de diaree. Iată cum se prepară acesta: sunt necesare 30-50 g de fructe măcinate la 1 I de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze 10-12 minute, iar apoi strecuraţi. Beţi decoctul regulat, mai ales la micul dejun.
Află pe clicksanatate.ro ce alte beneficii îți aduce consumul de măceșe!