Măsuri de vară pentru cardiaci

Ultima actualizare:

Atunci când stai în căldură, inima primeşte o cantitate mai mică de oxigen şi este nevoită să depună un efort suplimentar pentru a pompa sângele în organism. În astfel de condiţii, te poţi confrunta cu dificultăţi de respiraţie, cu o stare de oboseală accentuată, cu bătăi accelerate ale inimii, cu palpitaţii şi cu ameţeli.

De aceea, o expunere prelungită la soare poate fi fatală dacă suferi de hipertensiune şi de alte boli cardiovasculare . Aceasta doarece, în perioadele de caniculă, riscul de infarct şi de atac vascular cerebral este crescut.

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de temperaturile ridicate, este bine să încerci să nu ieşi din casă la orele de vârf şi să nu faci plimbări prea lungi. De asemenea, ar fi indicat să eviţi mijloacele de transport în comun atunci când este aglomeraţie. Dacă este necesar să mergi la cumpărături, fă acest lucru dimineaţa sau seara şi alege magazine cât mai aproape de casă.

Evită efortul fizic

Încearcă să nu faci prea mult efort fizic mai ales la mijocul zilei, atunci când temperaturile sunt cel mai ridicate. Ar fi bine ca în această perioadă să eviţi şi gătitul sau călcatul rufelor timp îndelungat într-o cameră neaerisită, deoarece te poţi deshidrata.

Îmbracă-te lejer

Atunci când ieşi afară din casă, îmbracă-te cu haine lejere, de culoare deschisă, din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul. Poartă întotdeauna o pălărie sau o şapcă şi alege o încălţăminte confortabilă.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net