Mierea, un aliat natural împotriva bolilor! Iată cum o alegi pe cea potrivită

image

Mierea, remediul natural la îndemâna oricui, poate trata multe afecţiuni. Însă e bine de ştiut că fiecare tip de-al acestui medicament natural are beneficiile lui şi trebuie să ţinem cont de acest lucru.

Haideți să vedem cum ne ajută organismul să depășească diversele obstacole.

 • Polifloră. Mierea polifloră are consistenţă lichidă, gust fructat extrem de plăcut şi e un adevărat rezervor de săruri minerale. Este un excelent tonic şi fortifiant al organismului.
 • De salcâm. Mierea de salcâm e bogată în fructoză şi în oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) şi are un gust foarte plăcut. O foloseşti când ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandată şi diabeticilor, pentru că are indice glicemic scăzut (32).
 • De rapiţă. Are conţinut mare de glucoză, de aceea se zahariseşte uşor. Indicele glicemic mare o recomandă copiilor, persoanelor active şi celor în convalescenţă. Conţine oligoelemente, mai ales calciu şi bor, de aceea e bună pentru osteoporoză.
 • De castan. Mierea de castan are un gust puternic, imposibil de confundat. Conţine minerale precum fierul şi tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei şi anemiei. Calmează tusea productivă, fluidizează circulaţia sangvină, fiind recomandată în caz de varice şi reumatism.
 • De eucalypt. Mierea de eucalipt uşurează respiraţia, asigurând buna funcţionare a căilor respiratorii. Te ajută să detoxifici organismul, ameliorează simptomele bronşitei şi combate tusea productivă.
 • De lavandă. Are un miros inconfundabil, iar printre calităţile ei se numără efectul tonic şi diuretic. Alină simptomele reumatismului şi este indicată şi celor cu afecţiuni pulmonare.
 • De pin. Este foarte aromată, fiind utilă în dezinfectarea aparatului respirator, mai ales în caz de răceli, gripe sau bronşite. Te ajută să ai un somn odihnitor.
 • De rozmarin. Mierea de rozmarin poate dezinfecta şi „curăţa“ sângele. Are efect relaxant. E indicată suferinzilor de ficat şi de bilă.
 • De cimbru. Mierea de cimbru e un excelent dezinfectant. Întăreşte muşchii, ajută digestia, combate dificultăţile respiratorii şi alină gâtul iritat.
 • De tei. Mierea de tei, plăcut aromată, potoleşte tusea şi te ajută să adormi fără probleme. Te relaxează după o zi stresantă.
 • De floarea-soarelui. Mierea de floarea-soarelui are un gust plăcut şi e ideală pentru scăderea nivelului de colesterol „rău“. E bună contra durerilor de stomac şi alungă oboseala.
 • De fâneaţă. Mierea de flori de câmp sau de fâneaţă are concentraţie mare de zaharuri. Este indicată în surmenaj, stări de convalescenţă, tulburări de creştere. Are acţiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică şi antitusivă.
 • De izmă. Mierea de izmă combate tusea şi balonarea, e calmant gastric, uşurează digestia, scrie clicksanatate.ro.
 • De coriandru. Mierea de coriandru, cu parfum suav şi de culoare deschisă, este eficace în gastrite şi ulcere. Protejează ficatul şi ajută în constipaţie, balonare, indigestie.
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
visarion alexa
Foto  FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub reghecamf bătaie png
arestat condamnat sala de judecata
sorin cimpeanu campeanu
image
image
image
image
kate middleton insarcinata
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (18) jpg