Miezul de nucă îţi protejează inima
Miezul de nucă nu e doar un ingredient delicios, des folosit de gospodine, ci şi un fruct sănătos. Conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului.
Conţine minerale. Miezul de nucă e un aliment ce conţine cele mai bogate cantităţi de cupru şi de zinc, elemente care păstrează sănătatea cardiovasculară, ajută copiii care sunt în creştere şi măresc imunitatea organismului.
De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de vârsta a treia, celor în convalescenţă după boli cronice grave, în special după tuberculoze sau viroze.
Protejează inima. Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.
Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.
Scade nivelul colesterolului. Dacă e consumată în cantităţi mari, nuca îngraşă, fiind un furnizor important de proteine, grăsimi, vitamine, minerale şi fibre.
Cu toate acestea, miezul de nucă este mult mai digerabil decât carnea, chiar dacă valoarea energetică este mai mare decât a acesteia.
Grăsimile din nuci sunt nesaturate, conducând la scăderea colesterolului.
Ajută la păstrarea memoriei. Nucile îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare, ceea ce le recomandă ca fiind excelente pentru elevi.
Nimic mai simplu şi mai uşor pentru persoanele care acuză pierderi de memorie decât să mănânce zilnic puţin miez de nucă.