Moringa - arborele vieţii, o minune a naturii ce merită atenţie şi respect

Doctorul Cristina Bogdan, specialist în homeopatie, acupunctura si api-fitoterapie la Medicina Reglatorie Fiziologica a explicat pentru click.ro de ce se numeste Arborele Vietii. Astfel, planta contine cantitati mari de calciu, magneziu, zinc, fier, potasiu – extrem de necesare desfasurarii proceselor metabolice si mentinerii imunitatii, bunei functionari a inimii si mentinerii structurii osoase. Alaturi de aceste minerale se afla toti aminoacizii esentiali - ceea ce reprezinta o sursa importanta pentru corectarea deficientelor nutritionale si asigurarea materiei prime pentru regenerarea permanenta si eficienta a organelor si a sistemului nervos. Bogatia de acizi grasi esentiali completeaza paleta nutritionala si asigura un mai bun control al nivelului colesterolului precum si al depozitelor de grasime din corp si organe. Parca pentru a perfectiona calitatile acestei plante Natura i-a oferit si o cantitate impresionanta de antioxidanti (vitamina A, C, E, B, bioflavonoizi, Carotenoizi etc) care ajuta organismul nu doar sa produca energie si substanta ci si sa indeparteze deseurile rezultate in urma proceselor metabolice sau sa combata efectele radiclilor liberi asupra celulelor. Un lucru uimitor il constituie prezenta particulelor puternic magnetice in semintele acestei plante : plasate intr-un bol cu apa atrag peste 95% dintre deseuri, bacterii, chimicale, uleiuri anorganice, poluanti, sau metale grele.

Nu doar compozitia chimica este cea care recomanda planta ca un Elixir al vietii ci combinatia celor peste 90 de nutrienti si a celor 40 de antioxidanti intr-un produs biologic activ recunoscut de catre celulele organismului (spre deosebire de produsele de sinteza ce sunt cu greu recunoscute de celule si care genereaza multe depozite toxice la nivelul organelor).

Moringa este ceea ce poate oferi Natura mai bun pentru nutritia de baza a sportivilor dar si pentru sporirea eficientei in timpul competitiilor, pentru cresterea rezistentei la efort dar si pentru eliminarea efectelor radicalilor liberi, pentru reglarea glicemiei si pentru imbunatatirea oxigenarii celulare, pentru prevenirea efectelor menopauzei, pentru reglarea hormonala sau pentru intarirea oaselor, pentru cresterea imunitatii, pentru mentinerea capacitatii vizuale optime, pentru cresterea capacitatilor de atentie si memorare la toate varstele si pentru sanantatea mamelor ce alpteaza si a sugarilor.

Cristina Bogdan ne sfatuieste sa nu uitam si de rolul jucat de Moringa în mentinerea frumusetetii. Uleiul obtinut din aceasta planta este cel mai stabil din natura si este cel mai folosit pentru combaterea imbatranirii dar si in parfumerie pentru neutralizarea mirosurilor neplacute eliminate de piele. Datorita continutului crescut in Tyrosina, cupru si calciu Moringa va asigura atat un bronz frumos cat si un aspect sanatos placut al pielii.

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg