Munciţi de acasă? Deschidratarea, principalul inamic! Semnul care îți spune că organismul are nevoie de apă

Ultima actualizare:

Atenţie la deshidratare pe perioada cât staţi în casă! Specialiştii britanici insistă că principalele probleme de sănătate din ultima perioadă sunt cauzate de deshidratare. Peste 47% dintre persoanele de peste 40 de ani au recunoscut că uită să bea apă de când muncesc la domiciliu. Iar asta, de-a lungul unui an, poate duce la probleme grave.

Peste 70% dintre cei 50.000 de britanici care au început să muncească de acasă încă din luna martie a anului 2020 au recunoscut că simt oboseală cronică după-amiaza, un cap înceţoşat, nisip în ochi, o respiraţie urâtă, dureri de cap, constipaţie şi uşoare infecţii ale tractului urinar. Cauza principală este deshidratarea, susţin medicii endocrinologi britanici. 

Potrivit unui articol publicat de Daily Mail, deshidratarea este una dintre cauzele refluxului gastro-esofagian, ale afecţiunilor cardiace, diabetului de tip 2 şi chiar Alzheimer. Experţii britanici recomandă folosirea a două paie în loc de unul pentru cei de peste 50 de ani atunci când beau limonadă, smoothie-uri sau sucuri din sticlă, să consume mai mulţi castraveţi, salate, morcovi, ridichi, roşii, gogoşari, conopidă şi broccoli. Cel mai bun test privind nivelul de hidratare care ar trebui făcut acasă este extrem de simplu: apăsaţi timp de trei secunde o unghie de la mâini şi dacă ea rămâne albă timp de trei secunde, daţi pe gât imediat un pahar cu apă. Dacă se înroşeşte la loc într-o secundă, beţi după 20-30 de minute 150 ml de apă. 


    Apăsaţi 3 secunde pe  unghie, dacă nu se  colorează în  3 secunde, beţi  un pahar de  apă. Urgent!
Apăsaţi 3 secunde pe unghie, dacă nu se colorează în 3 secunde, beţi un pahar de apă. Urgent!

Verificarea circulaţiei în zona extremităţilor corporale trebuie să devină obişnuinţă pe perioada muncii de acasă. Acest test este indicat să îl faceţi atunci când simţiţi dureri în zona lombară, cervicală sau în spatele genunchilor. Crampele musculare care vă trezesc noaptea din somn sunt cauzate de lipsa apei din timpul zilei anterioare. Statistic, zilnic pierdem trei litri de apă din corp prin respiraţie, transpiraţie şi urină, dacă nu înlocuim acest deficit se instaurează deshidratarea. 

În cazul persoanelor de peste 55 de ani, deshidratarea medie poate afecta serios şi pe termen lung organe importante precum creierul, inima şi ficatul. Absenţa apei din organism afectează inclusiv sistemul imunitar şi capacitatea acestuia de a lupta cu infecţiile. Din cauza deshidratării cauzate de izolarea la domiciliu apar dureri de încheieturi şi chiar blocarea acestora pe perioade scurte de timp. Se recomandă consumul a cel puţin 2,5 litri de apă pe zi şi efectuarea de exerciţii uşoare pentru a permite apei să lubrifieze încheieturile deshidratate. Doctorii britanici recomandă 15 minute de exerciţii simple: genuflexiuni, aplecări uşoare, rotiri de trunchi, de bazin şi de cap, ridicări pe vârfuri şi rotiri ample ale braţelor. Este foarte important să închidem şi să deschidem palmele de cel puţin 30-35 de ori pentru a evita blocarea articulaţiilor de la nivelul degetelor şi podului palmei.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net