Munci┼úi de acas─â? Deschidratarea, principalul inamic! Semnul care ├«╚Ťi spune c─â organismul are nevoie de ap─â

image

Aten┼úie la deshidratare pe perioada c├ót sta┼úi ├«n cas─â! Speciali┼čtii britanici insist─â c─â principalele probleme de s─ân─âtate din ultima perioad─â sunt cauzate de deshidratare. Peste 47% dintre persoanele de peste 40 de ani au recunoscut c─â uit─â s─â bea ap─â de c├ónd muncesc la domiciliu. Iar asta, de-a lungul unui an, poate duce la probleme grave.

Peste 70% dintre cei 50.000 de britanici care au ├«nceput s─â munceasc─â de acas─â ├«nc─â din luna martie a anului 2020 au recunoscut c─â simt oboseal─â cronic─â dup─â-amiaza, un cap ├«nce┼úo┼čat, nisip ├«n ochi, o respira┼úie ur├ót─â, dureri de cap, constipa┼úie ┼či u┼čoare infec┼úii ale tractului urinar. Cauza principal─â este deshidratarea, sus┼úin medicii endocrinologi britanici. 

Potrivit unui articol publicat de Daily Mail, deshidratarea este una dintre cauzele refluxului gastro-esofagian, ale afec┼úiunilor cardiace, diabetului de tip 2 ┼či chiar Alzheimer. Exper┼úii britanici recomand─â folosirea a dou─â paie ├«n loc de unul pentru cei de peste 50 de ani atunci c├ónd beau limonad─â, smoothie-uri sau sucuri din sticl─â, s─â consume mai mul┼úi castrave┼úi, salate, morcovi, ridichi, ro┼čii, gogo┼čari, conopid─â ┼či broccoli. Cel mai bun test privind nivelul de hidratare care ar trebui f─âcut acas─â este extrem de simplu: ap─âsa┼úi timp de trei secunde o unghie de la m├óini ┼či dac─â ea r─âm├óne alb─â timp de trei secunde, da┼úi pe g├ót imediat un pahar cu ap─â. Dac─â se ├«nro┼če┼čte la loc ├«ntr-o secund─â, be┼úi dup─â 20-30 de minute 150 ml de ap─â. 

image
Apăsaţi 3 secunde pe unghie, dacă nu se colorează în 3 secunde, beţi un pahar de apă. Urgent!

Verificarea circula┼úiei ├«n zona extremit─â┼úilor corporale trebuie s─â devin─â obi┼čnuin┼ú─â pe perioada muncii de acas─â. Acest test este indicat s─â ├«l face┼úi atunci c├ónd sim┼úi┼úi dureri ├«n zona lombar─â, cervical─â sau ├«n spatele genunchilor. Crampele musculare care v─â trezesc noaptea din somn sunt cauzate de lipsa apei din timpul zilei anterioare. Statistic, zilnic pierdem trei litri de ap─â din corp prin respira┼úie, transpira┼úie ┼či urin─â, dac─â nu ├«nlocuim acest deficit se instaureaz─â deshidratarea. 

├Än cazul persoanelor de peste 55 de ani, deshidratarea medie poate afecta serios ┼či pe termen lung organe importante precum creierul, inima ┼či ficatul. Absen┼úa apei din organism afecteaz─â inclusiv sistemul imunitar ┼či capacitatea acestuia de a lupta cu infec┼úiile. Din cauza deshidrat─ârii cauzate de izolarea la domiciliu apar dureri de ├«ncheieturi ┼či chiar blocarea acestora pe perioade scurte de timp. Se recomand─â consumul a cel pu┼úin 2,5 litri de ap─â pe zi ┼či efectuarea de exerci┼úii u┼čoare pentru a permite apei s─â lubrifieze ├«ncheieturile deshidratate. Doctorii britanici recomand─â 15 minute de exerci┼úii simple: genuflexiuni, aplec─âri u┼čoare, rotiri de trunchi, de bazin ┼či de cap, ridic─âri pe v├órfuri ┼či rotiri ample ale bra┼úelor. Este foarte important s─â ├«nchidem ┼či s─â deschidem palmele de cel pu┼úin 30-35 de ori pentru a evita blocarea articula┼úiilor de la nivelul degetelor ┼či podului palmei.

charlene printul albert2 jpg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
arsinel actor jpg
prigoana fiu jpeg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png