Muşeţelul te scapă de migrene


    La ce ajută muşeţelul
La ce ajută muşeţelul

Jumătate dintre români au dureri de cap şi migrene cel puţin o dată pe lună. Revista „Click! pentru femei" îţi spune la ce leacuri din natură poţi apela.

Ceai de muşeţel

Persoanele care suferă de insomnie, precum şi cele care scrâşnesc din dinţi (bruxism) sau cărora li se întrerupe respiraţia în somn pot avea dimineţi în care se trezesc cu dureri de cap puternice. Un remediu rapid în astfel de situaţii este ceaiul de muşeţel. Îl prepari dintr-o lingură de flori mărunţite, peste care adaugi 250 de ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat câteva minute. Se bea pe stomacul gol, neîndulcit.

Compresă cu bitter suedez  

O combinaţie de ierburi amare şi aromate (genţiana, pelinul, aloe vera, păpădia, angelica şi coada-şoricelului), bitterul suedez este un remediu excelent împotriva durerilor de cap. Leacul a fost folosit prima dată de celebrul medic Paracelsus, în Evul Mediu. Nu trebuie decât să pui pe frunte o compresă cu bitter, pe care o laşi să acţioneze jumătate de oră.

Infuzie de rozmarin

60% din femei au dureri de cap cu o săptămână înainte de menstruaţie. Acestea, cât şi cele cauzate de stres,  pot fi combătute cu ajutorul rozmarinului. Această plantă are un conţinut bogat de carvacrol (substanţă cunoscută pentru proprietăţile calmante). Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Şi uleiul esenţial de rozmarin te ajută să calmezi durerea. Aplici câteva picături pe frunte şi pe tâmple şi te masezi uşor, aproximativ 3-4 minute. Apoi trebuie să te relaxezi, pentru ca acesta să acţioneze.

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
ramona si cazacu jpeg
shakira frauda gettyimages 492044333 jpeg
imelda staunton netflix jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg