O alimentaţie bogată în legume scade riscul de AVC

Ultima actualizare:

Cercetătorii taiwanezi au arătat că o alimentaţie vegetariană bogată în legume, nuci şi soia, scade riscul de accident vascular cerebral (AVC). La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Tzu Chi şi Universitatea catolică Fu Jen din Taiwan.

Ei au studiat cazurile a unui grup de 5.050 de persoane şi apoi al altui grup de 8.302 de persoane, care aparţineau comunităţii budiste din această ţară. Participanţii la studiu aveau, în medie, vârsta de 50 de ani, la începutul studiului. Nici unul dintre aceştia nu a făcut atac vascular cerebral pe parcursul vieţii. Întrebaţi de regimul lor alimentar, s-a constatat că subiecţii nu mâncau nici carne, nici peşte, ci aveau un regim vegetarian, după cum sunt încurajate aceste comunităţi. Ei consumau cu precădere legume, nuci şi soia. De asemenea, în comunităţile budiste este decurajat consumul de alcool şi tutunul. Rezultatele studiului au fost date publicităţii în revista medicală a Academiei Americane de Neurologie din SUA. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sua drapel steag jpeg
adolescenti jpg
1280px Romania 1913 1916 jfif
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO AFP
tsunami  jpg
9 george washington shutterstock 423235858 jpg jpeg
casierie banca jpeg
mosmon baia mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net