O alimentaţie bogată în legume scade riscul de AVC

Ultima actualizare:

Cercetătorii taiwanezi au arătat că o alimentaţie vegetariană bogată în legume, nuci şi soia, scade riscul de accident vascular cerebral (AVC). La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Tzu Chi şi Universitatea catolică Fu Jen din Taiwan.

Ei au studiat cazurile a unui grup de 5.050 de persoane şi apoi al altui grup de 8.302 de persoane, care aparţineau comunităţii budiste din această ţară. Participanţii la studiu aveau, în medie, vârsta de 50 de ani, la începutul studiului. Nici unul dintre aceştia nu a făcut atac vascular cerebral pe parcursul vieţii. Întrebaţi de regimul lor alimentar, s-a constatat că subiecţii nu mâncau nici carne, nici peşte, ci aveau un regim vegetarian, după cum sunt încurajate aceste comunităţi. Ei consumau cu precădere legume, nuci şi soia. De asemenea, în comunităţile budiste este decurajat consumul de alcool şi tutunul. Rezultatele studiului au fost date publicităţii în revista medicală a Academiei Americane de Neurologie din SUA. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
YXNoPTM0MTk0ZjQyOWViODE3Mjk2YTJiOGY3M2M4ZWZkOWIx thumb jpg
image png
Hortensia Papadat Bengescu portrait1 jpg
RO SV Vatra Dornei railway station 1 jpg
Tu știi ce cadou să îi cumperi copilului tău de Crăciun  TOP 4 opțiuni din care să alegi + Cadouri sub brad jpeg
 Ciprian Ciucu și Nicușor Dan Inquam Photos / George Călin
image png
sclavi lumea antica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net