O alimentaţie bogată în legume scade riscul de AVC

Cercetătorii taiwanezi au arătat că o alimentaţie vegetariană bogată în legume, nuci şi soia, scade riscul de accident vascular cerebral (AVC). La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Tzu Chi şi Universitatea catolică Fu Jen din Taiwan.

Ei au studiat cazurile a unui grup de 5.050 de persoane şi apoi al altui grup de 8.302 de persoane, care aparţineau comunităţii budiste din această ţară. Participanţii la studiu aveau, în medie, vârsta de 50 de ani, la începutul studiului. Nici unul dintre aceştia nu a făcut atac vascular cerebral pe parcursul vieţii. Întrebaţi de regimul lor alimentar, s-a constatat că subiecţii nu mâncau nici carne, nici peşte, ci aveau un regim vegetarian, după cum sunt încurajate aceste comunităţi. Ei consumau cu precădere legume, nuci şi soia. De asemenea, în comunităţile budiste este decurajat consumul de alcool şi tutunul. Rezultatele studiului au fost date publicităţii în revista medicală a Academiei Americane de Neurologie din SUA. 

FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (6) jpg
FotoJet (1) jpg
FotoJet (7) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
FotoJet (8) jpg
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg