O echipă de cercetători din Barcelona a aflat cum să stopeze SIDA!

4 ianuarie 2013

Potrivit  presei spaniole, este vorba despre o nouă strategie care, deşi nu asigură vindecarea totală, reprezintă un progres real în căutarea unei soluţii definitive de stopare a bolii care afectează între 25 şi 30 de milioane de persoane din toată lumea.

Cu ocazia unei întâlniri cu jurnaliştii, Josep Maria Gatell şi Felipe García, cercetători în echipa menţionată, au explicat procedeul prin care vaccinul utilizează celulele dendritice ale pacientului, cu virus, dar care a fost anterior dezactivat, în laborator, astfel că se ajunge la frânarea răspândirii infecţiei.

În lipsa acestui acţiuni, celulele contaminate ar conduce virusul la ganglionii limfatici şi ar afecta sistemul imunitar.

Cercetătorii au specificat că vaccinul nu vindecă în totalitate, ci reuşeşte să scadă cu 90% virusul din organismul pacientului, timp de un an.

Cercetătorii au aplicat deja metoda pe 24 de pacienţi contaminaţi cu HIV, dovedindu-i eficienţa, în proporţie de 95%.

Gatell a adăugat şi că vaccinul definitiv va combina mai multe strategii, astfel că terapia prezentată este esenţială, din punct de vedere ştiinţific, sporind şansele ca alte metode, ceva mai complexe, să fie elaborate.

În luna aprilie a anului trecut, cercetătorii catalani din cadrul grupului IrsiCaixa descopereau molecula virusului HIV, responsabilă de apariţia SIDA în organism, ceea ce a dus la gândirea unor noi tipuri de medicamente destinate limitării răspândirii virusului.

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub miron cosma png
Mircea Geoană: „75% din tot ceea ce înseamnă total de forţe militare ruseşti sunt blocate în Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militar” jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
kate middleton si printul william foto profimedia 11 jpeg