Remedii excelente cu efect antigripal


    Beţi zilnic  infuzie  din plante
Beţi zilnic infuzie din plante

Şi în timpul verii, supărătoarele stări gripale ne împiedică să ne bucurăm de vremea bună şi de zilele de concediu. Unii apelează imediat la medicamentele alopate, alţii preferă remediile din plante, cu efect antigripal dovedit.

. Folosite sub formă de infuzii, de tincturi, de uleiuri sau de siropuri, preparatele din plante, recomandate de specialişti, sunt leacuri excelente, cu virtuţi terapeutice , fără efecte secundare.

Răceala, considerată o boală obişnuită, nu are un leac sigur. Antibioticele, de exemplu, care sunt eficiente în infecţiile bacteriene, devin inutile în cazul răcelilor cauzate de viruşi. "Leacurile naturiste cu plante ameliorează simptomele răcelii : tuse, strănut, febră musculară, inapetenţă şi grăbesc vindecarea, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în nutriţie şi fitoterapie. Iată ce remedii dovedite ne recomandă fitoterapeutul Eugen Giurgiu pentru a combate răcelile şi a infecţiile respiratorii.

.Condimente de leac

Cuişoarele (Syzygium aromaticum) sunt remedii dovedite care previn răcelile. În acest scop, în locul bomboanelor vom ronţăi, de trei ori pe zi, câte trei cuişoare. Le mărunţim în gură şi efectul lor este garantat; aceşti muguri aromaţi distrug germenii patogeni.

Ghimbirul (Zinghimber officinalis) este un excelent antiinflamator. O infuzie preparată din această plantă miraculoasă şi din rădăcină de Nalbă mare (( Althaea officinalis) calmează iritarea mucoaselor. Fierbeţi timp de zece minute câte două linguriţe de nalbă şi de ghimbir în două căni cu apă . După ce luaţi vasul de pe foc, lăsaţi acest tonic la infuzat încă zece minute, apoi strecuraţi. Din acest amestec, consumaţi câte trei-patru căni pe zi.Ultima ceaşcă cu ceai trebuie s-o beţi seara. După o transpiraţie abundentă, organismul se reface mai repede.

Scorţişoara (Cimammomum ceylonicum), miraculosul remediu împotriva răcelilor, se adaugă în infuziile de plante, în vinul fiert cu busuioc sau în compoturi. Efectele acestor preparate nu se lasă aşteptate : ele reglează rapid temperatura corpului, încălzesc extremităţile şi revigorează organismul.

Se recomandă şi infuzia de scorţişoară; aceasta se prepară dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră care se infuzează în 250 ml apă clocotită, timp de zece minute. După infuzare, ceaiul se strecoară. Timp de două săptămâni, se consumă câte două-trei căni de ceai pe zi. O astfel de terapie contribuie la creşterea imunităţii, deoarece scorţişoara distruge microbii şi viruşii din organism.

Siropul de cimbru alungă tusea

Scăpaţi mai repede de tusea sâcâitoare cu ajutorul unui sirop, preparat din Cimbru de grădină (Saturneja hortensis), renumit pentru proprietăţile sale antimicrobiene, expectorante şi calmante. Siropul se poate procura de la magazinele naturiste , dar se poate prepara uşor şi în casă. Preparaţi o infuzie de cimbru din patru linguriţe de plantă şi un litru de apă. După zece minute de infuzare, ceaiul de strecoară . Când este cald, adăugaţi un kg de zahăr şi lăsaţi siropul să fiarbă la foc mic, până când leacul capătă consistenţa smântânii.

Alte ceaiuri miraculoase

Echinaceea (Echinaceea angustifolia) este o plantă cu efecte imunostimulatoare deosebite. Infuzia se foloseşte chiar de la apariţia primelor simptome ale bolii şi se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Doza recomandată este de trei ceşti de infuzie pe zi.

Fructele de măceş (Rosa canina), foarte bogate în Vitamina C, sunt indicate în afecţiuni frecvente şi în zilele caniculare. Infuzia combate simptomele răcelii: migrenele, tusea şi oboseala. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de fructe mărunţite la o cană de apă clocotită. Fructele se infuzează timp de 15 minute, apoi ceaiul se strecoară şi se îndulceşte cu miere, după gust. Se consumă câte trei căni pe zi, un interval de cel puţin zece zile. Fitoterapeuţii au constatat că acest ceai tonic este excelent şi pentru alte afecţiuni: anemie, calculi renali sau biliari, varice. Totodată, ceiual este un tonic pentru vedere.

Beţi infuzie de levănţică! . Acesta este îndemnul fitoterapeuţilor europeni, care ne recomandă s-o preparăm din 3 g plantă la un pahar de apă clocotită. Planta conţine taninuri şi minerale, având puterea să calmeze tusea. Dacă febra depăşeşte 38,8 grade Celsius, folosiţi uleiul de levănţică, deoarece acest extract este mai eficient în lupta cu viruşii. Iată cum îl folosim: frecăm uşor mâinile, gâtul şi picioarele cu un burete îmbibat în apă călduţă amestecată cu zece picături de ulei esenţial de levănţică. Soluţia acţionează ca un sudorific şi are efect calmant în febra musculară.. Alinaţi-vă durerile de gât şi calmaţi-vă tusea cu ceai din Rădăcină de lemn dulce, care conţine substanţe cu acţiune antiinflamatoare, îndepărtând roşeaţa şi durerea de gât. Infuzia se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Este bine să beţi câte trei ceşti de ceai pe zi.

Teiul (Tylia europea) este planta care nu trebuie să lipsească din farmacia casei. În timp, infuzia de tei a fost indicată ca un remediu pentru 100 de boli. Vedete de necontestat în rândul plantelor tămăduitoare, florile de tei au acţiune sedativă, antiinflamatoare, antitermică, expectorantă, sudorifică, antivirală, diuretică, descongestionantă, spasmolitică, hipotensivă, relaxantă şi emolientă.

Prin tradiţie, florile de soc (Sambucus nigra), bogate în ulei esenţial, în tanin, în răşină şi în mucilagii, ajută la eliminarea excesului de mucus şi inhibă înmulţirea viruşilor. Se administrează câte trei căni de infuzie pe zi. O ceaşcă de ceai se prepară din două linguriţe de flori uscate la o cană de apă clocotită. După zece minute de infuzare, ceaiul se strecoară şi se bea cald.

Cătina este fructul care protejează imunitatea şi memoria. În cazul persoanelor anemice şi al celor care depun eforturi fizice şi intelectuale, cătina, atât de bogată în vitamina C, este tonicul care completează doza zilnică necesară. Totodată, fructele de cătină reprezintă o sursă extrem de bogată de săruri minerale (calciu, fosfor, potasiu), de vitamine (A, B1, B9, C, E, F, D2, P, K), de proteine, de beta-caroten şi de uleiuri esenţiale, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Mai mult, specialiştii au constatat că uleiul de cătină ajută organismul să lupte cu viruşii şi să îmblânzească tusea.În acelaşi timp, un amestec de plante care conţine pulbere de cătină şi de măceşe stimulează memoria, iar preparatul este mai eficient decât lecitina.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
foto1 bugetarib jpg
simona gherghe jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg