Condimentele tinereţii: salvia, busuiocul şi scorţişoara

Ultima actualizare:

    Condimente (foto: Shutterstock)
Condimente (foto: Shutterstock)

În bătălia cu radicalii liberi, compuşi chimici care îmbătrânesc organismul, unele condimente cum ar fi salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorţişoara şi şovârful joacă un rol esenţial.

La această concluzie au ajuns nutriţioniştii de la Universitatea Nebraska din Lincoln (SUA). În urma unui studiu, specialiştii americani au constatat că aceste plante au o influenţă pozitivă asupra stării de sănătate atunci când sunt incluse frecvent în dietă.

Opiniile din vechime, referitoare la efectele terapeutice ale acestor condimente, au fost confirmate de specialiştii americani, care au dovedit că salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorţişoara şi şovârful sunt aliatele tinereţii.

Mai mult, scorţişoara, de exemplu, un condiment folosit de asiatici de mai bine de 4000 de ani, a fost numită aliatul tinereţii veşnice.

Studiile de laborator au demonstrat că, datorită puternicului efect antioxidant, condimentele studiate, fie că sunt consumate în stare proaspătă, fie uscate, scad riscul îmbolnăvirii de cancer, de boli cardiovasculare şi cresc durata de viaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net